Merhaba arkadaşlar
Hala seçimlerinde çok kararsız olan arkadaşlar oluyor. Aslında videolarımı izlerseniz kafanızda soru işareti kalmaz. Bu yazımla ve videomla aklınızda kalan soru işaretlerine çözüm bulmaya çalışacağım.
Madde 1
Bir tvboxda herşeyden önce en önemli unsur tvboxı neden, hangi amaçlı kullanacağınız. Bunu belirlendikten sonra model seçimine geçebilirsiniz. Bu yazı ve video size seçim konusunda çok yardımcı olacak. Eğer sadece tv ve multimedya amaçlı kullanacaksanız her tvbox size bunu sağlayacaktır. İşlemci, depolama, ram, marka, model hiçbirinin önemi yok. Ama işin içine aylık üyelik içeren platformlar girdiği zaman iş tamamen değişiyor. Paralı platforma geçmeden önce sadece tv ve multimedya için cihaz düşünen kişiler için önerim garantili cihaz almaları. Mi stick, mi box uygun fiyat fakat modeminiz ile uyum sağlamazsa size işkence olur. Bunları almaya karar verdiyseniz hemen İnternete bağlayın ve test İnternet speed ile hız ölçümü yapın. Eğer hızınız normal ise sorun yok. Gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Eğer hızınız normalin çok altındaysa hemen iade edin. Hiç beklemeyin. Farklı çözümler bulmak için uğraşmayın. Sizi yorar. Verdiğiniz parayı bile unutup çöpe atarsınız cihazı. İlla mi stick kadar uygun ve performanslı bir cihaz istiyorsanız Amazon fire stick fhd veya Amazon fire stick lite tercih edebilirsiniz. Fiyat biraz daha yukarı çıkabilirseniz Hiremco nitro x3+, dreamstar A5 ya da alpsmart as 575-x3 tercih edebilirsiniz.
Madde 2
Şimdi gelelim paralı platform kullanacak kişilere. Nedir bu paralı platformlar. Netflix, Amazon Prime, blu tv, bein connect, vs. Eğer bunları kullanacaksanız cihazın lisanslı olması yani belirli güvenlik şartlarını sağlamış olması gerekli. Aksi halde cihazınız bu platformları ya hiç çalıştırmaz ya da çok düşük çözünürlükle çalıştırıp sizin seyir zevkinizi mahveder. Peki lisanslı cihazlar hangileri? Mi box, mi stick, Amazon fire serisi, chromecast tv, tivo, nvidia serisi, mecool Km2, verizon, dynalink. Fiyatları değişken ama mi box ile mi stick hakkında yukarıda yazdıklarımı unutmayın. Bu cihazlar size 4k ücretli platformlarınızı izleme imkanı sunar fakat depolama alanları düşük olduğu için gereksiz uygulama kurmaya gelmez. Çok çabuk kasmaya başlar. Bu yüzden lisanslı cihazlara illegal uygulama yükleyeceksiniz hiç almayın. Cihaza yazık edersiniz. Ayrıca bu cihazların marketi kısıtlı olur, Android tv işletim sistemi olduğu için markette sadece uyumlu uygulamalar görünür. Apk olarak yüklenir tabi ki çoğu uygulama ama dediğim gibi alan kısıtlı olduğu için cihaza yazık edersiniz.
Madde 3
Şimdi gelelim herşeyi çalıştırsın. Almışken hiçbirşeyden eksik kalmayayım diyen kişilere. Sizler yarı lisanslı cihazları alabilirsiniz. Bu cihazlar ücretli platformları 4k göstermese de full HD gösterir. Market genelde kısıtlı olmaz. Her uygulamayı yükleyebilirsiniz. Depolama alanı da lisanslı cihazlara göre daha yüksek olur. Bu cihazlar için önerim ise Mecool KM6, Mecool Kd1, Mecool KA2, Hiremco X serisi, Dreamstar A5.
Madde 4
Şimdi ki kullanıcılar ise paralı platformlarla işi olmayan ama iyi bir cihaz olmasını isteyen kullanıcılar. Herşeyi yüklemek isteyen tvboxı bir bilgisayarmış gibi kullanmak isteyen kullanıcılar. Bu kullanıcılar öncelikle işlemciye bakmalılar. İşlemci sıralaması ve şu an alınabilecek işlemciler aşağıdaki görselde ve videoda mevcuttur. İşlemciyi seçtikten sonra ram ve depolama miktarını ihtiyacınıza göre seçebilirsiniz. Ram 2 gb altı depolamada 16 gb altı olmaması gerekir. Marka olarak önerim tabi ki en başta Ugoos am6 ve Beelink Gt King. Bunlar pahalı gelirse s905x4 lü herhangi bir cihaz bakabilirsiniz. Ama önerdiğim markaları tercih etmelisiniz.
Ben Pubg mobileda oynamak istiyorum diyenler için fazla seçenek yok. Tam anlamıyla zevk alarak oynamak için Nvidia shield almanız lazım. Orta halli olsa da olur diyenler de s922 li cihazlara bakabilir. Farklı oyunlar için genelde S905x3 ve s905x4 yeterli olacaktır. Test videolarımdan bakabilirsiniz.
Şimdi sizleri tavsiye videom ile baş başa bırakıyorum. Hepinize iyi seyirler.
https://youtu.be/9S7RMrOBrOU
Mert bey merhabalar A95x f3 cihazımla ilgili bir sorum olacak. Cihazı fişten çektiğimizde ya da elektrik gidip kapandığında tekrar açtığımız zaman wifi bağlı ama internet yok problemi yaşıyorum. Fabrika ayarlarına geri dönmeden sorun giderilemiyor. Bu da her seferinde çok zahmetli oluyor. Bir çözüm öneriniz var mıdır? Teşekkür ederim
Saat tarihi kontrol edin. Sorun yoksa elle ip verin.