Ilya Naishuller’in yönetmenlik koltuğunda oturduğu Hardcore filminin en önemli özelliği Dünya’nın ilk FPS filmi olması. FPS nedir derseniz, açılımı First Person Shooter. Yani kişinin gözünden verilen görüntü. Oyunlardaki gibi. Mesela Call Of Duty, Crysis gibi. Bu açıklayıcı olmuştur umarım.

Film Dünya’nın ilk FPS filmi olduğu için büyük merakla bekleniyor. Film 8 Nisan 2016 tarihinde Amerika’da vizyona girecek. Malum ortamlara da Mayıs ayı gibi düşecektir. Türkiye’de de vizyona yine Mayıs – Haziran gibi girecektir.

Oyuncular Haley Bennett,  Sharlto Copley,  Danila Kozlovsky,  Will Stewart.  Film oldukça düşük bütçeli olmasına rağmen District 9, Chappie, Elysium ve Maleficent ile tanıdığımız Sharlto Copley‘e yer verilmesi güzel olmuş.

Yapımcılar Timur Bekmambetov,  Aleksey Alekseev.

hardcorehenry

Özellikle Timur Bekmambetov’un yapımcılığını ve yönetmenliğini üstlendiği bir çok film var. Bu filmlerin hepsi de oldukça fazla seviliyor. Timur Bekmambetov 1961 Kazakistan doğumludur. İlk filmi  Sergey Lukyanenko’nun aynı adlı romanından uyarlanan Gece Nöbeti filmidir. Kendisi de merakla filmin görücüye çıkmasını bekliyor.

Film ülkemizde vizyona girdikten sonra oldukça fazla seyirci toplayacak gibi görünüyor.

Fragmanı izledikten sonra siz de merak içinde kalacaksınız ve filmin bir an önce vizyona girmesini bekleyeceksiniz. Özellikle oyun severler filmi izleyebilmek için ilk günden sinema gişelerinde olacaklardır diye tahmin ediyorum. Aşağıdaki videodan fragmana ulaşabilirsiniz. Filmin yayınlanan 2 adet fragmanı var. İkisini de mutlaka izleyin. Hepinize iyi seyirler.