Geçtiğimiz hafta vizyona giren “Leblebi Tozu” filmine sadece Metin Yıldız için gittim. Ama o kadar pişman oldum ki anlatamam. Bir filmin senaryosu bu kadar mı kötü olabilir?

Filmin yönetmenliğini Hakan Eser, yapımcılığını Hande Alpaslan üstleniyor. Film ilk haftasında sadece 5853 kişi toplayabildi. Filmin oyuncuları Metin Yıldız, Erdal Cindoruk, Cengiz Okuyucu, Fulden Akyürek, Ferdi Kurtuldu.

Yeter ki film olsun da nasıl olursa olsun diye çekilmiş gibi görünüyor. O kadar kötü yani. Filmin yarısına kadar bile duramadım salonda.

leblebitozu

Filmde birbirinden saçma 3 karakter var. Bunlar kanka olarak takılıyorlar. Beraber galerileri dolandırıp araba çalıyorlar. Bu arabayı parçalattırarak nakit paraya çeviriyorlar. Daha sonra bunların işbirlikçisi olan bir kadın bunları Çorum’a çağırıyor. Tarihi eser kaçakçılığı yapmak için. Zaten buraya kadar dayanabildim. Bu kadar dayanmamın tek sebebi de Metin Yıldız’dır.

Bir sinemasever olarak özellikle Türk filmlerine gidiyorum ki emeklerinin karşılıklarını alsınlar. Ama böyle filmler resmen beni Türk sinemasından soğutuyor. Özellikle Recep İvedik’in başarısından sonra Türk komedi filmlerinde resmen bir patlama oldu. Ama herkes adı film olsun da nasıl olursa olsun diye film yapmaya başladı. Emeklerinize yazık. Hiç gerek yok.

Bu filme de gitmeyin arkadaşlar. Sadece vakit kaybı. Filme 5 üzerinden 1 bile veremem. Elim gitmez. Bu sıralar vizyonda olan Türk filmlerine gitmeyin. Gidin yabancı filmleri izleyin. O filmlerin en kötüsü bile bu tür filmlerden iyidir.