Hiremco’nun bu ürününün ismini çokça duydum. Sürekli incelemem istenen modellerden biri bu cihaz. Android olmadığı için hep geri durdum fakat inceledikten sonra gerçekten bu kadar zaman beklediğime pişman oldum. Eğer Nvidia Shield kullanmasaydım farklı bir Android Tv Box olsaydı kesinlikle hepsini kenara atar bunu kullanırdım.

Cihaz hem uydu alıcı, hem de akıllı bir cihaz. Cihaz Linux kullanıyor. 2 gb ram ve 128 mb belleği var. Kendine özgü uygulamaları mevcut. IPTV, Youtube, Online Film, Online Radyo, Yetişkin yayınları ve en önemlisi DLNA özelliği mevcut.

DLNA özelliği demişken hemen ondan kısaca bahsedeyim. DLNA özelliği sayesinde cihazınıza yükleyeceğiniz Web Video Cast uygulaması sayesinde istediğiniz videoyu televizyonunuza yansıtabiliyorsunuz. Uygulamanın kullanımı oldukça basit. Nasıl kullanıldığını videoda da gösterdim.

Tek kötü yanı Netflix olmaması. Netflix de olsa cihaz kesinlikle hem fiyatıyla hem kalitesiyle değişilmez bir cihaz olurmuş. Netflix hariç tüm videoları DLNA sayesinde aktarma şansınız var. Netflix’in görüntü aktarma koruması olduğu için onu aktaramıyorsunuz.

Turkvod ve benzeri bir çok uygulama cihaz içerisinde hazır halde geliyor. Film ve dizi konusunda en ufak sorununuz olmuyor. Rahatça her istediğinizi bulup izleyebiliyorsunuz. Cihazın kendinde iptv mevcut. Ulusal kanalları kaliteli bir şekilde izleyebiliyorsunuz. Yasal olmayan yayınlar mevcut değil. Ayrıca kendinize ait bir IPTV’niz varsa onun da linkini girerek aktifleştirebiliyorsunuz.

Cihazın web arayüzü mevcut. Bu arayüzden bağlanarak cihazın güncellemelerini ve iptv düzenlemelerini yapabiliyorsunuz.

Cihazın wifi özelliği yok ancak usb wifi aparatı ile kullanabiliyorsunuz kablosuz olarak. Ethernet çıkışı olduğu için ben onu kullanmayı tercih ettim. Wifi ile veri kaybı olduğu için pek fazla tercihim olmuyor. Nvidia Shield cihazımda wifi olmasına rağmen ben yine ethernet bağlantısı kullanıyorum.

Uydu ile ilgili ufacık bir bilgi vereyim. Kanal geçişleri hızlı ve kanallar kurulu şekilde geliyor. O kısım beni fazla ilgilendirmediği için çok fazla üstünde durmadım. Kanal geçiş hızları, epg ve pvr özelliğine baktım. PVR özelliği de oldukça kullanışlı bir özellik. Bunu kullanabilmek için cihazınıza bir usb disk bağlıyorsunuz. Kayıt tuşuna basıyorsunuz. Böylelikle canlı yayını istediğiniz yerde durdurabiliyor, geri alabiliyor veya ileri sarabiliyorsunuz. Oldukça kullanışlı.

Genel görüşüme geçecek olursak; gerçekten çok güzel bir cihaz. Beklentimin çok çok üstünde. Eğer Netflix ile işiniz yoksa ve illa Android olsun demiyorsanız mutlaka almanız ve denemeniz gereken bir cihaz. Özellikle Android ve uydu bir arada olan cihazlar çok sağlıksız olduğu için hem iptv hem uydu yayınlarını izleyecek olanlar hiç düşünmeden satın alsın.

Satın almak için Telegram grubumuza gelip benden mutlaka fiyat alın.

Aşağıdaki videoyu izleyerek daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz.