Grafik işlerinin bir ucundan tutmak istiyorsanız, en güzel ve en pratik olan Corel Draw programını öğrenerek işe başlamalısınız. Kolay ve pratik olması sizi bu işten soğutmak yerine daha çok bu işe bağlayacaktır. Biraz öğrendikten sonra bu programla yapamayacağınız hiç bir grafik yok. Kendi kartvizitinizi, davetiyenizi, broşürünüzü her şeyi bu program sayesinde kolayca yapabilirsiniz.

Gelelim derslere;

Öncelikle sayfa yapısı, nesne hizalama ve çizgi özelliklerinden bahsedeceğim.

Sayfa ayarları başlangıçta, programı açar açmaz karşınıza çıkar. Uluslararası bütün kağıt boyutları mevcut. Hangi boyutta çalışmak istiyorsanız onu seçebilirsiniz. Çalışmaya başladıktan sonra üst araç çubuğundan sayfa yapısını değiştirebilirsiniz.

Nesneleri hizalamak için 2 nesneyi veya daha fazlasını Shift tuşuna basarak seçiyoruz. B – T – E – C – R – L kısayollarını kullanarak istediğimiz şekilde hizalayabiliyoruz. P tuşu ile istediğimiz nesneyi sayfamızın tam ortasına hizalayabiliyoruz.

B – Alt kenara doğru hizalar

T – Üst kenara doğru hizalar

R –  Sağ kenara doğru hizalar

L – Sol kenara doğru hizalar

C ve E – Nesneleri yatay ve düşeye göre sıralar.

Çizgi özelliklerine gelecek olursak, çizgi özellik penceresini açmak için sağ altta bulunan kalem simgesinin yanındaki renk kutusuna çift tıklıyoruz. Açılan pencereden çizgi kalınlığı, tipi ve rengi gibi değişikleri kolaylıkla yapabilirsiniz.

Corel Draw’a bir giriş yapmış olduk böylelikle. Aklınıza takılan bir durum olursa yorum üzerinden sorabilirsiniz.