Xiaomi markasına karşı hep bir ön yargım vardı. Çin markası olması, Türkiye’de garantisini üstlenen firmaların iyi olmaması, parça tedariğinin sıkıntılı olması gibi durumlar kafamda soru işaretlerine sebep oluyordu. Benim gibi herkesin aynı düşüncelere sahip olması normal.
Fakat her zaman MIUI arayüzünü çok merak ettim. Samsung, HTC, LG gibi akıllı telefonlara portlanan bu romun ne özelliği var diye bu cihazlarda denedim ama Xiaomi telefonlarda bu arayüzü görmeyi ve deneyimlemeyi çok istedim.
Ön yargılarımı bir yana atıp uzun süredi iPhone serisi kullanmama rağmen Xiaomi Redmi Note 4 telefon aldım. Daha önce bir çok kez iOS’dan Android’e geçme çabam oldu ama 1 hafta bile sürmeden pişman olup geri iOS’a dönüş yaptım. Bundan dolayı eşim ve babam dahil çevremdeki herkes 1 hafta bile olmadan tekrar iPhone alacağımı söylediler.
Xiaomi telefonum uzun bir bekleyiş ardından elime geçti. Görüntüsü çok hoşuma gitti. Tasarımı gerçekten çok hoş. Ama benim için önemli olan görünmeyen kısmıydı. Android hiç sevmiyorum ama MIUI arayüzü farklı.
MIUI (MIUI 8) Arayüzünün Artıları
- Telefonu yormuyor, böylelikle şarjınız normale göre daha uzun süre gidiyor.
- Akıcı bir arayüz.
- Sade bir arayüz.
- Tema marketinden binlerce ücretsiz tema yükleme şansı.
- Stabil olması (En büyük artısı)
- Xiaomi cihazlarla uyumlu şekilde çalışması. (mi band, mi band 2, mi tv box gibi)
- Tek tuşla kablosuz ağ şifresi paylaşması.
- 2. uygulama yükleme özelliği. (2 adet whatsapp gibi)
- Gizli mesajlaşma özelliği.
MIUI (MIUI 8) Arayüzünün Eksileri
- Hızlı cevap olmaması. (whatsapp, mesajlar, mail, vs gibi uygulamalarda hızlı cevap yok.)
- Bildirimlerin güç kısıtlama yüzünden geç gelmesi. (ayarlar ile bu sorun halledilebiliyor.)
- Kilit ekranı widget desteği olmaması.
MIUI 9 arayüzü 2 Kasım 2017 tarihinde piyasaya sürülecek. Bakalım onda ne gibi değişiklikler olacak. Gerçekten kullanması çok keyifli bir arayüz. Özellikle Samsung, Lg gibi büyük firmaların arayüzünden sonra bu arayüz resmen su gibi akıyor. Mutlaka denemenizi tavsiye ederim.