Daha önce Tvision markasının Hub cihazını incelemiştik. Onu da gerçekten çok beğenmiştim. Yeni versiyonla beraber bir çok değişiklik ve geliştirme yapılmış. Neler eklenmiş gelecek olursak, ethernet ve usb c portu eklenmiş. Cihaz stick bir cihaz olmasına rağmen bunların eklenmesi gerçekten çok etkileyici olmuş.

Eski tvision incelemesine buradan ulaşabilirsiniz.

Cihazın özelliklerinde kısaca bahsedelim. Amlogic markasının yeni işlemcilerinden S905Y4’e yer verilirken bu işlemciye 2 gb ram ve 8 gb depolama eşlik ediyor. Cihaz gücünü 5v 1 amperlik micro usb girişli adaptörden alıyor. Televizyonların usb slotlarını da kullanabilirsiniz güç için. Usb c slotu ile usb c girş usb bellekler kullanabileceğiniz gibi, usb c çoğaltıcı ile normal usbye rahatlıkla çevirebilirsiniz. Aşağıdaki linkten usb c çoğaltıcı satın alabilirsiniz.

Usb C çoklayıcı satın al

Ethernet portu ne yazık ki 100 mbitlik port, keşke gigabit olsaydı ama bu da fazlasıyla yetiyor. Hatta buna gerek bile kalmıyor. Wifi o kadar kuvvetli ki, hem 2.4 ghz ile hem de 5 ghz ile muhteşem bir performans sergiliyor. Ayrıca usb ethernetler de rahatlıkla çalışıyor.

Cihazda multimedyada en ufak sorun yok. Rahatlıkla çalışıyor. Apk yüklemelerinde de aynı şekilde sorunsuz. Tüm apkları rahatlıkla kurabiliyorsunuz. Tabi ki cihazımız tam lisanslı. Netflix yüksek çözünürlükte çalışıyor. Ayrıca cihazda Google tv arayüzü mevcut. Artık klasik tv arayüzünden sıkılmıştık. İlaç gibi geldi diyebilirim. Google asistan da çok gelişmiş, arayüz olarak da çok daha güzel hale gelmiş.

Cihaz hakkında o kadar fazla anlatacak özellik var ki hangisini yazacağımı bilemiyorum. Dolby atmos ve hdr desteğimiz mevcut. Dolby vision görünüyor cihazda ama benim muhtemelen kullandığım hdmi uzatıcıdan dolayı dolby vision aktif edemedim.

Cihaz Türkiye’de yok. Yurtdışında 50 dolar + vergi fiyatıyla satılıyor. Sadece Amerika’da mevcut. Oradan aldırabilirseniz bu fiyatlara aldırabilirsiniz. Böyle bir şansınız yoksa Telegram satış grubumuzdan 1200 – 1400 TL arasında satın alabilirsiniz. Telegram satış grubumuza buradan erişebilirsiniz. 

Şimdi sizleri videoyla baş başa bırakıyorum. İyi seyirler