Yine Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek Google TV Chromecast 2020’yi inceliyoruz. Cihaz beklediğimden çok çok iyi. Öncelikle bu cihazı bana yurtdışından tedarik eden Arda abiye çok teşekkür ediyorum. Cihazı çok heyecanla bekliyordum. Videoyu çektim sonra hatalar olduğu için tekrar çekmek zorunda kaldım. Yani 2 kere videoyla uğraştım.

Cihazın teknik özelliklerine gelecek olursak, Amlogic S905D3 işlemci, 2 gb ram ve 8 gb depolama yer alıyor. Biz işlemciyi Amlogic S905Y2 diye biliyorduk ve ona göre değerlendiriyorduk ama öyle değilmiş. S905y2’ye göre üstün, yaklaşık s905x3 seviyesinde. Cihazın çok seri çalışıyor. Ara yüz farklı olması, artık tv os ana menüden sıkılanlara ilaç gibi geliyor. Ana sayfada sizin için önerilen içerikler yer alıyor. Youtube, netflix, prime video gibi.

Fiyat olarak yurtdışında uygun fakat ülkemizde ne yazık ki satışı yok. Sipariş verebileceğiniz bir yurtdışı sitesi de yok. Ancak yurtdışına giden biri sizin için getirebilir. Tivo ve dynalink cihazlarına kıyasla benim daha çok hoşuma gitti. Keşke hdmi sabit olmasaydı daha güzel olurdu. Özellikle kumandası gerçekten çok hoşunuza gidecek.

Cihazda Netflix, YouTube, Prime video uygulamalarını 4k olarak çalıştırıyor. Dolby atmos desteği mevcut. Otg denedim ben çalıştıramadım ama otg desteği olduğu yazıyor yabancı kaynaklarda. Usb c otg alıp kullanabilirsiniz ama belli markaları almanız önemli. Ugreen gibi.

Şimdi sizi inceleme videosuyla baş başa bırakıyorum. İyi seyirler dilerim.