Amazon’un her serisini kullandım fakat bu son Fire tv Cube 2. Nesili kullanmamıştım. Sırf sizler için gittim satın aldım. İncelememi yaptım.

İncelemeye başlamadan önce çok heyecan ve merak içinde kutusunu açtım. O heyecanla video çekeceğimi unutmuşum. Daha sonra tekrar paketleyip videoya başladım.

Cihazın genel olarak özelliklerinden bahsedecek olursak, çok şükür bunda mtk işlemci yok. Amlogic firmasının son işlemcisi S922’den bu muazzam gücü alıyor. S922 işlemcisine 2 gb ram ve 16 gb depolama eşlik ediyor. Diğer Fire tv versiyonları gibi Android versiyonu düşük değil. Android 9 sürümüyle karşımıza çıkıyor. Bu da kullanışta ve uygulamalarda çok büyük farklıları gösteriyor.

Cihazı gerçekten çok beğendim. Genel performans olarak fiyatına göre çok iyi performansı olan bir cihaz. 1000 liralara Ugoos, Beelink gibi cihazlar almak yerine kesinlikle bu cihaz tercih edilebilir. Benim tvbox listemde en üst sırada değişmez olarak nvidia shield serisi yer alır, artık 2. sırama da Amazon Fire TV Cube yerleşti.

Cihazın multimedya konusunda en ufak eksiği yok. Oyun konusunda da çok başarılı. Pubg Mobile yüksek ayarlarda takılmadan çalışıyor.

En önemli özelliğe gelelim. Alexa. Herhangi bir tuşa basmadan Alexa diye seslenip İngilizce verdiğiniz her komutu yerine getiriyor. Buna akıllı ev sistemi yönetimi de dahil. Test etmeye başladığımdan beri doğru düzgün kumanda kullanmadım. Her şeyi konuşarak hallediyorum. Televizyon açıp kapatmasından tutun da netflix uygulamasında istediğim diziyi açtırmak gibi bir çok komutu verebiliyorum.

Özet olarak eğer yurtdışında tanıdığınız varsa mutlaka bu cihazı getirtin. Fiyatına göre inanılmaz bir cihaz. Cihazı test etmek için aldım fakat bir süre kullandıktan sonra satacağım. Almak isterseniz Telegram üzerinden iletişime geçebilirsiniz. Şimdi sizi inceleme videom ile baş başa bırakıyorum. Hepinize iyi seyirler.