1 haftadır yazı ve video konusunda geri kaldım. Bu corona virüsünden dolayı işlerimizi evden yürüttüğümüzden aksamaası için ekstra çaba sarfediyoruz. Ama nihayet bugün bir boşluk buldum ve hemen videoyu çektim.

Öncelikle şu anki dünyanın genel durumundan kaynaklı olarak mümkün olduğunca dışarı çıkmayın. Markete bile gitmemeye çalışın. Çünkü çoğu kişi virüsü önemsemediği için siz ne kadar dikkat ederseniz edin problem yaşayabilirsiniz. Telefonlarımız için bol bol market uygulamaları mevcut. Benim en çok kullandığım ve gerçekten çok beğendiğim 3 market uygulaması var. Bunlar; Getir, Migros Hemen, Banabi

3’ü de işini tam anlamıyla yapıyor. İhtiyacınız olan ne varsa bir kaç dokunuşla evinize geliyor. Eğer büyük market alışverişi yapacaksanız o zaman tek seçenek Migros sanalmarket.

Bu önerilerim tamamen kişisel tecrübelerime dayalı önerilerdir ve kesinlikle memnun kalacağınızı düşünüyorum.

Virüs hepimizi evlere hapsetti. Bol bol vaktiniz oluyor. Bu vakitte neler yapabilirsiniz? Daha önce emülatör uygulaması olan Retroarch ı bu yazımda tanıtmıştım ama daha güzel ve kolay kullanıma sahip olan Happy Chick uygulamasını keşfettim. Uygulama gerçekten çok başarılı. İstediğiniz oyunu marketinden ücretsiz indirip hemen oynamaya başlıyorsunuz. Kullanımına videodan bakabilirsiniz. Çok seveceksiniz.

Gelelim 2. uygulamamıza. SeyirTürk uygulaması gerçekten çok güzel düşünülmüş ve başarılı bir uygulama. Turkvod ve Mkvod benzeri bir uygulama. Bu uygulama üzerinden istediğiniz filmleri ve iptv üzerinden ulusal kanalları seyredebiliyorsunuz. Uygulamayı yapanların, geliştirenlerin ellerine kollarına sağlık.

3. Uygulamamız aslında çoğu kişinin bildiği fakat hala keşfedemediği bir uygulama olan Telegram uygulaması. Telegram koskoca bir okyanus. Daha keşfedilmemiş o kadar çok özelliği var ki yıllarca kullanmak lazım. Herkes sadece mesajlaşma uygulaması olarak görüyor ama WhatsApp gibi düşünmeyin. Bu uygulama yeni nesil forum. Önceden forumlara konu açar, soru sorar beklerdik. Şimdi herkes anında her soruya cevap veriyor. Film bile izleyebiliyorsunuz. İstediğiniz uygulamaları bulup, istediğiniz YouTube videosunu mp3 e bile dönüştürebiliyorsunuz. Daha neler var neler. Kullanmaya başlayın yeter ki. Her gün yeni bir şey öğrenmekten zevk duyacaksınız.