Çin cihazları maalesef güvenlik lisanslarından dolayı Netflix’i 540p veya 480p olarak gösterebiliyor. Fakat bunu aşmanın bir yolu var. Bunun için cihazınıza uygun Coreelec veya Libreelec işletim sistemini indiriyorsunuz. Bir sd kart ya da usb belleğe yazdırıyorsunuz. Cihazınıza bu yazdırdığınız diski taktıktan sonra reset tuşuna basılı tutarak cihazınıza güç veriyorsunuz. Ve karşınızda Kodi tabanlı yeni bir işletim sistemi.

Bu işletim sisteminin avantajları oldukça fazla. Öncelikle karmaşık düzeniniz son buluyor. Karşınızda bir media center. Binlerce eklenti arasından ihtiyacınız olanları seçin, kurun ve kullanmaya başlayın. Netflix eklentisi sayesinde tüm cihazlarda yüksek çözünürlükte dizi ve filmlerinizin keyfini çıkarabileceksiniz. Turkvod ve uyduhane gibi eklentileri de rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Bu işletim sisteminin en güzel yanlarından birisi de cihaza yükleme yapmadan çalışabilmesi, sd kart ve usb bellek yeter. Yani şöyle düşünün cihazınız çalışmıyor, açılış ekranında kalıyor ya da elektrik gelmesine rağmen siyah ekranda kalıyor. Bu sizin kurtarıcınız. Çöp diye düşündüğünüz cihaz belki de bu yöntem sayesinde çalışır hale gelecek.

Coreelec kendini sürekli geliştirilen bir işletim sistemi. Sürekli güncelleme alması ve güncel olarak kalması çok önemli. Bu yüzden mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum. Sizin için Coreelec ve Libreelec işletim sistemi nasıl yüklenir videosu hazırladım. Aşağıdan videoyu izleyebilirsiniz. Aklınıza takılan bir soru olursa yorum kısmından ya da Telegram grubumuzdan benimle iletişime geçebilirsiniz.

Hepinize iyi seyirler.