Android Tvboxlar ne işe yarar öncelikle bundan bahsedeyim. Tvboxlar televizyonunuzu ya da monitörünüzü bir akıllı cihaza dönüştürür. Bu cihazlar sayesinde cihazınızı Android işletim sistemine dönüştürmüş olursunuz. Google Playstore üstünden istediğiniz uygulamayı cihazınıza kurabilirsiniz. Düşük gereksinim isteyen oyunları oynayabilir. Rahatlıkla film, dizi, tv izleyebilirsiniz. Youtube, Turkcell Tv+, puhutv, Tivibu, blutv gibi dijital yayın platformlarını takip edebilirsiniz. Iptv satın alarak tüm kanalları rahatça izleyebilirsiniz. Bu sistem en iyi smart tv den bile daha akıllı bir sisteme sahip olmanızı sağlar.

Peki Android Tvbox alırken nelere dikkat etmek gerekiyor? Öncelikle piyasada o kadar çok model var ki seçmek insanı bir hayli zorluyor. Aslında modellere değil de işlemcilerine baksanız bir nebze daha kolay seçim yapabilirsiniz. İşlemcileri s905 ve Rk3328 olan modeller alt seviye Tvboxlarda kullanılıyor. Bu cihazlar ne kadar 4k destekliyor gibi görünse de performans olarak düşük cihazlardır. Bu yüzden modeller sizi aldatmasın. Mesela H96pro plus en iyi işlemcilerden birine sahip S912. Fakat bir üst versiyon gibi görülen H96max Rk3328 işlemcisine sahip. Yani sanılanın aksine h96 max ile h96 pro plus karşılaştırıldığında h96 pro plusın daha iyi performans gösterdiği görülecektir.

Ben her zaman tvbox kullanmayacağım. Arada film izlemek için kullanırım diye düşünüyorsanız en ucuz s905 işlemcili tvboxlardan satın alabilirsiniz. Ama sürekli kullanacaksanız ve performans istiyorsanız S912 işlemcili cihazlardan şaşmayın. Ayrıca son çıkan tvboxlarda kullanılan işlemci olan Rk3399 şu an için kullanılan en iyi işlemci. H96max cihazlarının Rk3399 işlemcili versiyonları da mevcut. Fiyatları diğerlerine nazaran daha yüksek olsa da verimlilik ve performans açısından çok daha iyi.

Sıralama yapacak olursak,

1- Rk3399

2- S912

3- S905

4- Rk3328

Tvbox alacak arkadaşlar modele değil işlemcilere bakın. Bu sıralamaya göre ve tvboxı hangi amaçla kullanacağınıza göre bir seçim yapın.