TV Box’ınızın romundan memnun değilsiniz ve değiştirmek istiyorsunuz. Aslında gayet basit bir işlem. Cihazının altındaki tuşa basık tutarak bilgisayara bağlıyorsunuz ve gerekli programlarla işlemi gerçekleştiriyorsunuz. Fakat burada atlanmaması gereken bir konu var. Çinli arkadaşlar bazen bize çakma ürünler gönderebiliyor. Bu yüzden bu duruma çok dikkat etmek gerekiyor. Bu durumu anlamanın maalesef bir yolu yok. Bu yüzden eğer rom değiştirecekseniz 2 kere düşünün.

Bu riski göze aldınız ve gerekli tüm işlemleri yaptınız fakat tam işlem sonlanacakken cihaz hata verdi. Böyle bir durumda cihazınız muhtemelen brick oldu demektir. Brick olan cihaz açılmaz. Bilgisayar görmez. Hiçbir işe yaramaz bir cihaz haline gelir. Bunu düzeltmenin yolu elbette var fakat Türkçe forumlarda yok.

Elime geçen brick olmuş bir cihazı araştırmalarım sonucu normal haline geri döndürdüm. Çok uğraştım ama sorunun nereden kaynaklandığını buldum. Elimdeki cihaz Z28’di fakat üstüne yazan bu. İçinde başka bir cihaz varmış. Bilgisayar cihazı ne denersem deneyeyim görmüyordu. Daha sonra MASK modu diye bir şey olduğunu buldum ve bunun için çiplerin bacaklarına temas gerektiğini öğrendim fakat bu cihazın çip bacakları kapalıydı. Bundan dolayı tekrar araştırmaya başladım ve cımbız aracılığıyla iki noktayı birbirine temas ettirince cihazın MASK moduna geçtiğini buldum ve böylelikle cihazı bilgisayara gösterebildim.

Z28 romlarının hepsini denedim ama hiç bir şekilde sonuç alamadım. Daha sonra umudu kesmişken farklı bir rom denedim ve sonunda başardım. Cihaz açıldı hem de farklı güzel bir rom ile. Bunun da tek sorunu Wifi ama olsun en azından cihaz çalışır hale geldi.