Microsoft’un son işletim sistemi Windows 10 kullanıcı sayısını her geçen gün artırıyor. Windows XP kullananların sayısı azaldıkça Windows 10 kullanan sayısı artıyor. Windows 7 kullananlar ise kararsız. Bana soracak olursanız hiç beklemeden Windows 10’a geçin. Hem Windows 7’den hızlı hem de en güncel işletim sistemi.

win10

Hala kararsız olanlar için Windows 10’a geçmeniz için geçerli sebepleri sıralayacağım.

1- Windows 10 güncellemesi 29 Temmuz 2016’ya kadar ücretsiz. Bu süre içerisinde geçiş yapmazsanız 119 dolar ücret ödemek zorunda kalacaksınız.

2- Windows 10, Microsoft’un en son işletim sistemi. Bu yüzden en güncel ve en stabil olan tabi ki bu işletim sistemi olacaktır. Güncel kalmak her zaman daha güvenlidir.

3- Cortana tabi ki. iPhone telefonlarda olan Siri gibi kişisel asistan.

4- Microsoft Edge. Microsoft Explorer’ı sonunda bir kenara bırakıyor ve Edge’e geçiş yapıyor. Firefox ve Chrome kadar olmasa da son derece kullanışlı.

5- Yeni başlat menüsü hizmetinizde. Daha geniş, daha işlevsel.

6- DirectX 12 destekli işletim sistemi.

Bunlar dışında güncel bir Windows sürümü olduğundan dolayı tüm aygıtlarınızı kolayca tanıyor. Windows 7’ye göre çok daha hızlı. Özellikle SSD ile birlikte kullanırsaız mükemmel bir performans yakalayabilirsiniz.

Windows Store ile istediğiniz Windows Phone uygulamasını bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Uyumluluk modu sayesinde eski uygulamalarınızı kolayca Windows 10’da çalıştırabilirsiniz.

Özellikle güvenliğinize önem veriyorsanız, mutlaka Windows 10’a geçmeniz gerekiyor. Zaman içinde Windows 7 ve 8 için de güncelleme desteği ortadan kalkacak. Bu yüzden ücretsiz güncelleme hakkınız varken hiç beklemeyin.