Android kullanıcıları ile iOS kullanıcıları arasında sürekli bir tartışma vardır. Birisi Android iyi derken, diğeri iOS iyi der ve bu böyle sürüp gider. İşin aslına bakarsak, kişisel görüşümü de dahil ederek iOS kesinlikle Android’den 4-5 gömlek daha üstün. Android kullananlar sürekli özgürlükten bahsediyorlar fakat özgür olmak yavaş olmayı gerektirmiyor.

İki işletim sistemini de kullanan biri olarak rahatça söyleyebilirim; iOS çok farklı bir işletim sistemi. Android’in iOS’la karşılaştırılması bile yanlış. iOS kullanan herkes, Android’i denemek istiyor. Fakat bütün denemeler hüsranla sonuçlanıyor. iOS kullanan birisi Android ile kesinlikle yapamaz. O kadar yavaş ve kalitesiz gelir ki 3-4 gün belki dayanabilir.

iOS-vs-Android

Size iOS’un üstünlüğüyle ilgili özellikleri tek tek yazayım.

1- Çoğu oyun ve uygulamalar ilk olarak iOS’a gelir ve uygulama kalitesi iOS’da bariz şekilde daha fazladır. Yakın zamandan örnekler verecek olursak Periscope ve MSQRD. Bunlar yakın zamanlı örnekler.

2- iOS güncellemeleri belli bir tarihte tüm cihazlarına veriyor. Android gibi her markanın güncelleme tarihleri farklı olmuyor.

3- iOS iPad ve iMac gibi tüm cihazlarınızla senkronize bir şekilde çalışıyor. Android’de böyle bir durum söz konusu değil.

4- iOS ile yüklü gelen şebeke uygulamaları hiç bir zaman olmaz. Android’de eğer bir şebeke üzerinden alırsanız bir sürü uygulama yüklü gelir. Bir de onları silmekle uğraşırsınız.

5- Android cihazların servisleri genelde tüm hataları kullanıcı hatası olarak görürken iOS yani Apple herhangi bir sorunda birebir değişim yapar.

6- Airdrop sayesinde iki iOS cihaz arasında çok hızlı bir şekilde dosya paylaşımı yapabilirsiniz. Bluetooth’a oranla bir hayli hızlı.

7- Android cihazlar çok hızlı bir biçimde değer kaybederken, iOS cihazlar altın gibidir. Çok fazla değer kaybetmez.

8- Bir uygulama seçin ve hem iOS hem Android için deneyin. Kalite farkını görün.

9- iOS cihazları birbirleri arasında herhangi bir ekstra uygulamaya gerek kalmadan mesajlaşabilir, kameralı görüşme yapabilir. (imessage, facetime)

Bunlar sadece aklıma gelen farklılardan bir kısmı. Eğer ikisi arasında kararsız kalıyorsanız, öncelikle bir iOS kullanın. Kesinlikle vazgeçemeyeceksiniz.