İmera grubu, 2014 yılında Hüseyin Ulusan, Merve Yavuz, Berat Bayraktar ve Yıldıray Yanlı tarafından Karadeniz müziğini daha geniş kitlelere duyurabilmek amacıyla kuruldu. Kısa sürede popüler olan grup Youtube’da yüksek izlenme sayılarına sahip oldu.

İmera Rumca “Gün” anlamına geliyor. Grup İmera “Ena” isimli albümlerini 2014 yılında birbirinden güzel 13 Karadeniz şarkısı ile 2014 yılında piyasaya sürdüler.

Kadroları şöyle;

Merve Yavuz – solist
Hüseyin Ulusan – solist
Yıldıray Yanlı – geri vokal / klasik ve akustik gitar
Berat Bayraktar – geeri vokal / kemençe
Özgür Baltacı – tulum
Mecit Çeliktaş – kaval
Murat Sönmez – klavye
Erhan Gül – akordeon
Emrah Küçük – bağlama, cura
Sezgin Yaman – tambur, yaylı tambur, buziki
Çağrı Doğan – bas gitar, perdesiz bas gitar

imera

Emri Olur parçasıyla popülerliklerini artırdılar. Mustafa Ceceli’nin de bu şarkıyı söylemesiyle popülerlikleri daha da arttı. Klipleri de performansları kadar güzel olan grubun tüm kliplerini Youtube kanallarından izleyebilirsiniz.

Grubun her bireyi müzik sevdalısı, bu da başarılarının neden bu kadar hızlı bir ivmeyle yükseldiğinin göstergesi.

İmera’nın logosunda bulunan Sümela tasviri tarihini, yeşil renkteki ağaçlarda Karadeniz’in doğasını, mavi renkte deniz ise Karadeniz’i temsil etmektedir.

Benim gibi Karadeniz müziğiyle çok haşır neşir olmayan kişiler bile bu grubu dinledikten sonra Karadeniz müziğine aşık olacaklar. Bu grubu dinledikten sonra Selçuk Balcı’yı da dinlemeye başladım. Gerçekten bağımlılık yapan bir grup. Hepinize iyi dinlemeler. Aşağıdaki videodan Emri Olur şarkısını dinleyebilirsiniz.