Uzun zamandır hep aynı tip android tv boxları inceliyorum. Bu sefer elimde bambaşka bir cihaz var. Bu cihazın en önemli özelliği internet üzerinden tv izlemek için tasarlanmış olması. Kendine özel tv uygulaması ile tv izlemek çok daha büyük bir zevk haline geliyor. Formuler Z11 Pro ayrıca donanımıyla farklı bir cihaz olduğunu gösteriyor.

Formuler Z11 Pro cihazımızda Realtek RTD1319C işlemcisi yer alıyor. İşlemci gerçekten çok güçlü. Amlogic S922 gibi düşünebilirsiniz. İşlemcimize 2 gb ddr4 ram ve 16 gb depolama eşlik  ediyor. Cihazın en önemli farklarından biri de grafik yongası. Mali G31’den kurtulduk sonunda. Güçlü bir grafik yongası olan Mali G57 var cihazda. Cihazın kendine has bir kumandası var. İlk kullandığım Formuler cihaz olduğu için kumandaya ayrıca bayıldım. Çok güzel bir kumandası var. İnternet üzerinden tv izleyenler için kumanda ekstra bir çok kolaylık sağlıyor.

Cihazda bir adet Usb 3.0, bir adet Usb 2.0 var. Ayrıca Gigabit ethernete sahip. Wifi bağlantısı da çok güçlü. L1 lisansı sayesinde Netflix 1080p çalışıyor, Disney ve Amazon prime gibi uygulamalarda yüksek çözünürlükte sorunsuzca çalışıyor.

Oyun konusunda da sorun yok. Bu kadar güçlü donanımda tabi ki playstore üzerindeki oyunlar sorunsuzca çalışıyor.

Satın al

Şimdi sizleri videoyla baş başa bırakıyorum.

İnceleme Videosu

Uygulama Videosu

Output Resolution: 4K (3840 x 2160)
CPU : Realtek RTD1319C
GPU : Mali-G57 MC1
RAM: 2GB DDR4 @2400MHz
Storage: 16GB eMMC
Operating System : Android 11