Uzun zamandır benden istenen bir konu Emuelec. Aslında çok basit kullanımı ve kurulumu olsa da ufak tefek ayrıntılardan dolayı hata yapan arkadaşlar olmuş. Çok fazla mail gelince de herkes faydalansın istedim ve rehber hazırladım.

Öncelikle Emuelec nedir ne işe yarar ondan başlayayım. Emuelec harici bir işletim sistemi. Amlogic işlemcili cihazlarda kullanılabiliyor ve cihazınızı bir oyun emulatörü haline getiriyor. En büyük sıkıntısı oyunlar içinde gelmiyor. Oyunları ayrıca indirmek gerekiyor ama ben size hepsinin linklerini vereceğim.

Önce Emuelec linkiyle başlayayım.

Emuelec indir

Bu dosyayı indirdikten sonra rardan çıkarın içerisinden bir image dosyası çıkacak. Bu aşağıdaki programı kullanarak bir micro sd karta yazdırın. Micro sd kart boyutu ne kadar büyük olursa oyun için o kadar fazla yer kalacaktır.

İmage dosyası yazdırma programı

İmage dısyasını etcher ile micro sd kartımıza yazdıktan sonra işlemimizin çoğu bitmiş oluyor. Şimdi yapmamız gereken cihazımızın işlemcisine ya da kartına göre doğru dosyayı microsd kartına atmak. Bu dosya microsd kart içinde device_trees klasörü içinde yer alıyor. İşlemci isminize ya da board isminize göre bu dosyayı bulabilirsiniz.

Bulamazsanız aşağıdaki linkten yardım alabilirsiniz.

Device tree listesi

Doğru dosyayı bulduktan sonra kopyalayıp micro sd kartımızın ana dizinine atıyoruz. Adını da dtb.img yapıyoruz. İşlemimiz bu kadar.

Şimdi gelelim oyun kısmına, oyunları aşağıdaki vereceğim siteden indirip micro sd kartın Emuelec yüklendikten sonra boşta kalan kısmına yükleyebilirsiniz. İster istediğiniz oyunları tek tek indirip micro sd karta atın, ister topluca indirip atın. O sizin karar vereceğiniz bir durum.

Tabi oyunlar ve emulatörümüz için gamepad şart.

Buradan oyunları toplu ve tek tek indirebilirsiniz. 

Şimdi sizleri videoyla baş başa bırakıyorum. Videodaki örnek cihaz H96 Max X3 ve gamepad logitech f710.