Fire stick Amazon’un ürettiği en iyi tv sticklerin başında geliyor. Özellikle stabilitesi ile bizleri kendine hayran bıraksa da hala Türkçe dil olmaması ve Türkiye’de resmi olarak satılmaması bizler için hayal kırıklığı yaratıyor. Fakat biz yine de cihazı severek ve hayranlıkla kullanıyoruz. Cihazın bir çok çeşidi mevcut. Daha önce bu modellerin tümünü inceledik. Şimdi sırada en son çıkan model Amazon fire stick 4k max incelemesi var.

Bu cihazımızda MT8696 işlemcimize 2 gb ram ve 8 gb depolama eşlik ediyor. Fire stick 4k’ya göre daha performanslı olan işlemcide ekran kartı yongası da güçlendirilmiş. Bununla da kalınmayıp Wifi 6 desteği gelmiş. En can sıkıcı nokta tabi ki Amazon Fire arayüzü. Bol bol reklam olduğu için kullanıcı dostu bir arayüz değil fakat ilerleyen zamanlarda Wolf launcher ile bunu da aşarız. Cihazı incelediğim de Firestick 4k ile normal kullanıcı olarak bir fark göremeyebilirsiniz. Wifi 6 modem ve routerınız varsa ve hıza meraklıysanız o zaman Fire stick 4k max tercih edilebilir. Hem daha güncel bir cihaz oluşu hem de bir tık 4k dan daha iyi özelliklere sahip oluşu cihazı alınır kılıyor. Fakat 4k’da işinizi fazlasıyla görecektir.

Cihazın fiyatı elbette 4k’ya göre daha yüksek. Şu an 65 euro civarına satılıyor ama hem black friday’de hem de ilerleyen zamanlarda fiyatı düşecektir diye düşünüyorum. Karşılaştırma puanlarını aşağıda ve videoda sizlere sunuyor olacağım.

Aftnews adresinden alınan grafikler ile sizlere karşılaştırma verilerini sundum. Şimdi sizleri inceleme videosuyla baş başa bırakıyorum. Bu arada cihaz Techstorm firmasıyla Kasım ayı ortalarına doğru Türkiye piyasasına da girmiş olacak. Onun linkini de o zaman paylaşacağım.