Mi box ve android tvboxlarla ilgili en çok sorulan sorulardan biri kamera ve zoom kullanımı. Uzun zamandır bu konuda araştırmalar yapıyorum. Bir kaç model kamera satın aldım. Zoom versiyonlarını tek tek denedim. Kameraları tek tek denedim. Zoom konusunda şöyle bir sıkıntı var. Hangi kamerayı kullanırsam kullanayım karşı tarafa sesim gitmiyor. Mutlaka harici bir mikrofon gerekiyor. Google Duo da ise en ufak sorun yok.

Denediğim kameralara gelecek olursak 100 liradan başlıyor 1000 liraya kadar kamera var. Öncelikle Logitech marka tüm kameralar çalışıyor. Ben C270 ve C920 denedim ama diğer tüm modelleri de çalışıyor. Ucuz yollu olarak da trendyol, n11 gibi sitelerde 80-125 lira arasında satılan değişik markalara sahip bir kamera denedim. O da sorunsuz bir biçimde çalıştı. Ondaki tek sıkıntı ses almak için mutlaka  harici bir mikrofona ihtiyaç duyması. Zoom da zaten gerekli de Duo gibi mikrofon destekli uygulamalarda da harici mikrofon istiyor.

Kameraları aşağıdaki satın alma linklerinden satın alabilirsiniz.

Logitech c270

Logitech c920

Oem Ucuz Kamera

Ucuz kameranın teknik özelliklerine bakalım kısaca. Full HD 1080p yazıyor fakat tabi ki değil. VGA bir kameraya sahip ama iş görüyor. Usb ve audio jack kabloları var. Tüm windows sürümlerinde ve android boxlarda rahatlıkla çalışıyor. Mikrofon çalışsa bile mutlaka harici mikrofona gerek var. Çok kalitesiz bir mikrofona sahip.

Ayrıca Zoom programını kullanabilmek için mutlaka bir air mouse özelliğine sahip kumandanızın olması gerekiyor.

Şimdi sizleri videoyla baş başa bırakıyorum. Hepinize iyi seyirler.