Mi box cihazlarda çok sık rastlanan ve çok sık soru gelen bir konu İnternet yok problemi. Telefonlar veya evdeki diğer cihazlar internete bağlanırken mi boxda böyle bir hata çıkabiliyor.

Bu hatayı aldığınızda ilk yapmanız gereken mi boxın saat ve tarihini kontrol etmek. Saat ve tarih yanlış ise düzeltin sorun çözülecek. Eğer saat ve tarih doğru ise yapmanız gereken cihaza statik ip vermek.

Bunu nasıl yapacaksınız ona geleyim. Cihazınız WiFi ağına bağlı fakat İnternet görünmüyor. Ayarlara girip WiFi ağına bağlandığınız WiFi ismine tıklayın. Açılan sayfada cihazın bir ip aldığını göreceksiniz. Bu ipnin nasıl başladığı önemli. Genelde 192.168.1 ya da 192.168.2 ile başlar. Farklı ise onu kenara not edin. Daha sonra aşağı tarafta DHCP yazan yere gelip seçin. Karşınıza çıkan sayfadan statik seçimini yapın. Bunu yaptıktan sonra öncelikle size ip soracak. Bunu daha önce başlangıcınız ne ise onunla başlayıp sonuna 201 yazın. Örnek 192.168.1.201 ya da 192.168.2.1

Bu işlemi yaptıktan sonra size varsayılan ağ geçidi, alt ağ maskesi ve dns soracak. Bunları olduğu gibi bırakabilirsiniz ya da dnsi tercih ettiğiniz bir dns sunucu adresi ile değiştirebilirsiniz. İşlem bu kadar. Bundan sonra İnternet yok problemi ile karşılaşmayacaksınız. Karşılaşırsanız saat tarih problemi demektir.

Yazıyla anlattığımızı bir de video olarak seyredin. Takıldığınız yer olursa yorum kısmından sorabilirsiniz. Hepinize iyi seyirler.