Mi box hakkında telegram grubumuza her gün defalarca aynı sorular gelmeye devam ediyor. Herkesin yaşadığı problemler aslında aynı. Çözümleri de oldukça basit. Sırayla bu sorunlar ve çözümler üzerine konuşalım.

Anlattığım ve yazdığım tüm uygulamalar mail ru depomuzun mi box özel klasöründe yer alıyor. İlk kurmanız gereken uygulama setorientation uygulaması. Bunu kurmadan işlemlere başlamayın. Bu uygulama tvbox uyumlu olmayan uygulamaların dikey değil de yatay olarak kullanılmasını sağlar. Yazılardan sonra videoyu izleyerek de gerekli cevapları bulabilirsiniz.

1- Ekran sığmıyor ya da taşıyor

Çok basit bir çözümü olan bir problem. Bunun için cihazdan ayarlara girin. Görüntü ya da display kısmına girin. Ekran ölçeklendirme kısmından büyüt ya da küçült yapıp ekranı sığdırın.

2- Bluetooth bağlanmıyor

Genellikle güncelleme yaptıktan sonra oluşan bir sorun. Bunun çözümü de oldukça basit. Ayarlar uygulamalar. Tüm uygulamaları göster. Sistem uygulamalarını göster. Bluetooth içine girin verileri temizleyin.

3- Görüntü yansıtma – chromecast çalışmıyor

Bluetooth sorunu ile birebir aynı. Çözümü de aynı. Sistem uygulamalarından chromecast seçin ve verileri temizleyin.

4- Belleği nasıl attırırım?

Usb belleğinizi takın. Ayarlar depolama giriş yapın. Depolamadan usb belleğinizi seçip dahili depolama alanı olarak biçimlendir seçeneğini seçin. Bu işlemden sonra biçimlendirme yapacak bir süre. Daha sonra dahili belleğiniz hazır hale gelecek.

5- Uygulamalar ana ekranda görünmüyor

Android tv uyumlu olmayan uygulamalar ana ekranda görünmez. Bunun için ekstra uygulamalar mevcut. Bunları kurduktan sonra o uygulamaları açarak tüm uygulamalara erişebilirsiniz. Bunlar Mixapps, Nebula Manager, Sideload launcher.

Ayrıca tv app repo kullanarak çoğu uygulamanın ana ekran kısayolunu ve istediğiniz websitesinin ana ekrana kısayolunu oluşturabilirsiniz.

6- Arkaplanda uygulamaları kapatma

Aslında bu işleme çok gerek yok ama bazı arkadaşlar bu durumdan rahatsız oluyor. Bunun için yapmanız gereken Button Mapper uygulamasını yüklemek ve orada istediğiniz tuşa son uygulamalar eylemini eklemek.

7- Hard reset nasıl atılır?

Cihaza hard reset atmak için cihazın fişini çekin. Kumandasının pilini çıkarın 15 saniye bekleyin. Kumandanın pilini takın. Ok tuşu ile geri tuşuna basılı tutarak cihazın fişini takın. Önünüze kurtarma ekranı gelecek. Kurtarma ekranından wipe data / factory reset i seçin. İşlem tamam. Her güncellemeden sonra bunu yaparsanız en ufak sorun yaşamazsınız.

8- Gereksiz dosyalar nasıl temizlenir?

Apkdepomuz içinde mi box özel klasörü altında boost uygulaması mevcut. Bunu yükleyin. Ayarlar kısmından özel izinlere girin ve boost uygulamasına gerekli izinleri verip uygulamayı çalıştırın. Uygulama açıldıktan sonra canlandır seçeneğini kullanarak gereksiz dosyaları temizleyin.

9- Asistan sadece YouTube araması yapıyor

Android tv asistanı Türkçe olarak kullanıldığında sadece YouTube araması yapıyor. İngilizce kullanırsanız herhangi bir problem yok. Türkçe olarak telefondaki gibi Google üzerinden arama yaptırmak istiyorsanız depodaki Asistan go uygulamasını yüklemeniz yeterli. Varsayılan uygulama olmadığı için Kumandadan ses tuşuna basınca eskisi gibi arama yapacaktır fakat ekran üstünde yer alan mikrofon ile arama yaparsanız Türkçe olarak ve Google üzerinden arama yapabileceksiniz.

10- WiFi bağlanmıyor, görmüyor, İnternet yok

Bunun tek nedeni modem ayarınız. Bunun için modeminizin arayüzüne girmeniz lazım. Her modemin arayüzü farklıdır. Ama giriş şekilleri aynıdır. 192.168.1.1 ya da 192.168.2.1 adresinden girilir genelde. Girdikten sonra modeminizin kullanıcı adı ve şifresi yazılır. Kablosuz ağ ayarlarına girilir. Oradan şifreleme türü ve kanalı değiştirilir. Bu şekilde kablosuz ağ sorunu da giderilmiş olacak.