Mecool Km1’i çok beğenerek tanıtmıştım sizlere. Tek eksiği netflix için air mouse gerekli olmasıydı. Mecool cihaz paket içeriğine eklese daha güzel olurdu dediğim yeni nesil kumandasını sizler için inceledim.

Yeni kumanda tasarım olarak eskisiyle aynı. Tek fark sağ üstte mute yani sessize al tuşu yerine mouse tuşu koymuşlar. Ayrıca cihaza hareket algılayıcı eklemişler. Böylelikle mouse tuşuna bastıktan sonra kumandayı air mouse olarak kullanabiliyorsunuz.

Kumanda da km1 modelindeki kumandada olduğu gibi Google Play Store, YouTube ve Amazon Prime kısayol tuşları var. Button mapper kullanarak bu kumandayı daha da kullanışlı hale getirebiliyoruz.

Kumanda herhangi bir usb dongle ihtiyacı duymuyor. Bluetooth üzerinden bağlanıyor. Yani bu kumandayı bluetooth olan her cihazda kullanabilirsiniz. Mi box s, Amazon fire tv stick gibi.

Kumandanın satışı şu an yalnızca aliexpress sitesinde mevcut. 12 dolarlık bir fiyatı var fakat ben ekstra olarak 50 lira gümrük ödedim bilginize.

Önemli bilgilendirme – Alt 3 kısayol tuşu sadece Mecool cihazlarda çalışıyor.

Ürün satın almak için aşağıdaki linki kullanabilirsiniz

Ürün Satın alma linki

Ayrıca kumandanıza daha çok özellik kazandırmak için Button Mapper uygulamasını kullanabilirsiniz. Button Mapper sayesinde kumanda tuşlarına ekstra özellikler atayabilirsiniz. Mesela videoda göreceksiniz. Ben home tuşuna uzun basmaya netflix, çift basmaya son uygulamaları gösterme seçeneğini ekledim. Uygulamayı kullanabilmeniz için tek yapmanız gereken ayarlar kısmından erişebilirlik menüsü altından Button Mapper’ı etkinleştirmek. Bu sayede kumandanızı tam manasıyla kullanabilirsiniz.

Sizi inceleme videosu ile baş başa bırakıyorum.