Hiremco firmasının yeni modeli Hiremco Turbo 4k cihazının ön incelemesini ve kutu açılımını kısa süre önce yapmıştım. Bu sefer cihazı her yönüyle ele alıyoruz. Cihazı teknik olarak detaylı anlatmayacağım. Çünkü Linux cihazlarda ram, depolama, işlemci android tvboxlardaki kadar önemli değil. Hiç önemli değil demiyorum ama android tvboxlar gibi değil.

Cihazda yok yok. Netflix, Bein Connect, Amazon Prime, IPTV, uydu, Kodi, webtv. Özellikle webtv bölümü içerik bakımından bir hayli geniş. İçerisinde turkvod, seyirtürk, palantir gibi eklentiler mevcut. Bu eklentiler sayesinde bir çok içerik sizlerle buluşuyor.

Cihazda wifi yok. Bu yüzden cihazın yanında hediye usb wifi dongle geliyor. Bu dongle ile wifi ağlarına bağlanabiliyorsunuz. Benim tercihim her zaman kablolu bağlantıdan yana. ,

Cihazın Netflix ve Youtube çözünürlükleri 720p. Kodi de ise bu çözünürlük 1080p’ye çıkıyor. Beinconnect’in kumandayla kullanımı biraz zor fakat zamanla alışıyorsunuz. Televizyon kanallarında ileri geri almayı kumandayla bir türlü yapamadım. Firmaya bildirdim. Düzeltilecektir diye düşünüyorum. Kodi çok hızlı çalışıyor. İstediğiniz eklentileri ekleyebiliyorsunuz. Amazon prime ben denemedim. Denerseniz siz yorumlarda performansıyla ilgili görüşlerinizi yazabilirsiniz.

Genel olarak cihaz gerçekten çok başarılı. Hiremco Turbo serilerini beğenediğimi hep dile getiriyordum zaten ama bu gelmiş geçmiş en iyi turbo iptv cihazı. Hem uygulamalar ile hem çözünürlük ile. Fiyatı konusunda çok değişik rakamlar yazılıyor internette. Perakende satış fiyatı 799 TL olacak.

İnceleme videosu ile sizleri baş başa bırakıyorum.