Nvidia Shield TV uzun süredir en iyi tv box sıralamasında lider ve bu daha uzun yıllar böyle gidecek gibi görünüyor. Bunun sebebi en başta kullandığı işlemci. İşlemciden sonraki en büyük etken de Geforce Now yani Nvidia Games. Yani bulut tabanlı oyun.

Nvidia Shield TV alanların hepsi Nvidia Games güncelledikten sonra bir hatayla karşılaşıyor. Bu hata can’t connect Nvidia hatası. Bunu çözmek çok basit aslında. Yapmanız gereken öncelikle cihazın dilini İngilizce yapmak. Daha sonra ayarlar uygulamalar nvidia games verilerini temizlemek. Bu işlemi de yaptıktan sonra cihazı yeniden başlatıyorsunuz ve Nvidia Games’i açıyorsunuz. Sorunsuz bir şekilde açılıyor. Bu aşamadan sonra cihazın dilini tekrar Türkçe yapabilirsiniz.

Gelelim neden Nvidia Shield TV sorusuna. Başta da söylediğim gibi öncelikle Tegra işlemciyle fark yaratıyor. İşlemci sayesinde AI upscaling özelliği mevcut. Peki nedir bu özellik? 1080p videonuzu yapay zeka kullanarak 4k olarak izlemenizi sağlar. Ya da 720p filminizi 1080p olarak izlemenizi. Özellikle video konusunda çok hassas kullanıcılar var. Onlar için gerçekten önemli bir özellik. Ayrıca ses konusunda da çok titiz kullanıcılar mevcut. Aynı şekilde seste de stereo sesi 5+1 sese dönüştürme özelliği mevcut. Bu video ve ses özelliklerindeki en büyük farkları.

Geri kalan özellikleri videoyu izleyerek öğrenebilirsiniz. Ayrıca videoda Nvidia Games oyunlarından testler de gösterdim. Nvidia Shield konusunda kararsız kalanları rahatlatacak bir video oldu. Hepinize iyi seyirler.