Rockchip 3399 harici doğru düzgün bir işlemci çıkaramadı. Amlogic S922X üst modeli harici S905x2 ve S905x3 ile piyasanın hakimi haline geldi. Amlogic’in bu başarısının en büyük nedeni tabi ki Rockchip. Ara model çıkarmak yerine hep düşük ve yüksek modeller üzerinden gittiği için Amlogic’e bir türlü yetişemiyor. Piyasadaki çoğu cihaz Amlogic kullanıyor. Bence çok da doğru yapıyorlar.

Gelelim yeni işlemcilerine. Rockchip RK3368PRO işlemcisini çıkardığını duyunca heyecanlandım. Dedim rockchip bu sefer doğru hamle yaparak orta seviye bir işlemci çıkardı. Ama yanılmışım. Bu işlemci de alt seviye. RK3318 ile arasında fark yok diyebilirim. Niye böyle bir işlemciye ihtiyaç duydular bilmiyorum. Muhtemelen sonuna ekledikleri pro ile müşterileri kandırma düşüncesine girdiler. Ama bizim gözlerimiz artık tamamen açıldı. O yüzden artık bu tip kelime oyunlarına kanmıyoruz. Rockchip bu tür hileli yollara girerek sadece kendini kandırıyor.

Hk1 max plus yuvarlak tasarımıyla, gelişmiş soğutmasıyla görünce ilginizi çekiyor. Ama cihazın içindeki işlemci ilginizi tamamen alta çekiyor. Cihaz multimedya için kullanılabilir. Bunda hiçbir sorun yok. Fakat başka bir şey yapamazsınız bu cihazda. Netflix 480p. Oyun kesinlikle yok.

Soğutma sistemi gelişmiş bir sistem olmasına rağmen cihaz 80-90 derece altına düşmüyor. Performansı da kötü yönde etkiliyor.

Genel olarak bakacak olursak multimedya için alabilirsiniz. Ama başka bir işlem yapmayı düşünmeyin. Sizleri video ile başbaşa bırakıyorum.