Nvidia gerçekten bu Shield işinde çağ atlamış. Nvidia Shield TV kullandım ve her zaman söylüyorum alabileceğiniz en iyi cihaz. Uzun zamandır Nvidia Shield Portable aklımdaydı fakat Türkiye’de bulmak gerçekten çok zor iş. Arkadaşım Altuğ’un da yardımıyla zor da olsa bulduk cihazı. Ekranı hafif arızalı da olsa gerçekten çok başarılı bir cihaz olduğunu performansıyla gösterdi.

Hem el konsolu hem de TV konsolu olarak kullanmak cihazı çok kullanışlı hale getiriyor. Cihaz Mobil rom kurulu bir şekilde geliyor ama isterseniz uygulamaları aptoide TV market üzerinden kurarak TV rom uyumlu olanları kurabilirsiniz.

Cihazda eksi olarak söylenecek tek şey var. Arkasına 1 tane USB port koysalardı gerçekten çok iyi olurdu. Gerçi onu da Amazon fire stick ile kullandığımız otg ve güç kablosuyla çözebiliyoruz.

Shield TV de olduğu gibi Shield Portable’de de Nvidia Games üzerinden GeforceNow kullanarak oyunları buluttan oynayabiliyoruz. En büyük artılarından biri bu. Ayrıca Netflix’in 1080p olması da büyük avantaj.

Zaten bu tür cihazlar multimedya konusunda sizi üzmeyecek bir cihaz. Türkiye’de 1200 1300 TL civarına ikinci el bulabiliyorsunuz ama çok araştırmanız lazım. Türkiye’de bu cihazı kullanan sayısı iki el parmaklarını geçmez diye düşünüyorum. Eğer siz de satış sitelerinde bu ürünle karşılaşırsanız hiç düşünmeden satın alabilirsiniz. Fiyatına bakmayın. 1200-1300 TL ye fazlasıyla değen bir cihaz.

Cihazla ilgili aklınıza takılan herhangi bir soru olursa yorum kısmından ya da telegram grubumuzdan bana ulaşabilirsiniz.