Bana hala en çok sorulan soru hangi tv boxı almalıyım sorusu. Ben sürekli aynı cevapları vermeme rağmen arkadaşlar farklı yerlerde okuduğu ve izlediği yanlış yorumlar yüzünden kararsız kalıyor. Bu konuları bilmediği halde o kadar çok yorum yapan kişi var ki, çoğu kişinin düşük performanslı cihazlar almasına sebep oluyorlar. Cihaz almadan önce mutlaka bu videomu izleyin. Bu videomu izlemeden cihaz alırsanız hem pişman olursunuz hem de elinizdeki cihazı satmak için zaman kaybedersiniz.

Öneriler

Cihaz önerilerimi beni takip eden herkes çok iyi biliyor ama tekrar sıralamamı hatırlatayım.

  • Nvidia Shield TV
  • Mi Box S / 3
  • Amazon Fire TV Stick 4K/1080p
  • Çin Menşeli Cihazlar

Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ram

Bir cihaz almaya karar verdiğiniz zaman ilk olarak işlemcisine bakın mutlaka. Çoğu kişi ram ve depolamaya bakarak büyük hata yapıyor. Bir tv boxın raminin 1 gb üzeri olması fazlasıyla size yetecektir. 4 gb-6 gb-8 gb olması sizin için hiçbir şey değiştirmeyecektir. Fazla ram için ekstra ücret ödeyenler bile oluyor ama bilmiyor ki o rami zaten tamamıyla kullanmıyor.

İşlemci

İşlemcide neye dikkat etmeniz gerekiyor? Öncelik olarak her zaman Amlogic işlemcilerini tercih edin. Rockchip işlemcilere göre daha sağlam yapıda. Daha uzun süre kullanım sunuyor. Hangi Amlogic veya hangi Rockchip işlemci derseniz aşağıdaki videoda yanıtını bulacaksınız.

Android Sürümü

Android sürümüne gelecek olursak; tabi ki sürüm önemli fakat zaten çok eski olmayan cihazlarda Android 6’nın altı yok. Bir de güncellemeye çok takılıyorsunuz. Takılmayın. Hatta stabil çalışan cihazınız varsa güncelleme yapıp stabiliteyi bozma riskini almayın. Çalışıyorsa dokunma prensibine göre hareket edin. 🙂

Video açıklayıcı ve kapsamlı bir video oldu. Aklınıza takılan tüm sorulara cevap verecektir. Hala aklınızda kalan soru olursa buraya yorum olarak yazabilirsiniz ya da bana daha hızlı ulaşabilmek için telegram grubumuza katılabilirsiniz.

Şunu da söyleyeyim. Bu zamana kadar Nvidia Shield’e pahalı diyen tüm çevremdeki kişiler şu anda Nvidia Shield kullanıyor. Hepsi farklı farklı cihazlar aldıktan sonra en sonunda Nvidia Shield aldılar. Tabi ki çok memnunlar ve bu zamana kadar bizim kullandıklarımız tv box ise bu cihaz ne diye soruyorlar. Çok haklılar 🙂

Sizi video ile baş başa bırakıyorum. İyi Seyirler