Rockchip cihazlara rom yükleyebilmek için veya brick cihazınızı kurtarmak için Rockchip Batch Tool ve World cup drivers programları gerekli.

Rockchip Batch Tool sayesinde cihazınıza img dosyalarını rahatça yükleyebiliyorsunuz. Worldcupdrivers ise cihazı bilgisayara bağlandığınızda cihazı tanıması için gerekli driverları yükler.

Ayrıca Rockchip cihazları boot ve güncelleme yapabilmek için sd kartlar oluşturabilmenizi sağlayan programlarda mevcut. Onları da alt kısımda paylaşacağım.

Cihazınız brick olduğu zaman Mask Mode’a alıp Rockchip Batch Tools ile yazılım dosyasını yükleyebilirsiniz. Mask Mode konusunu ayrı bir başlıkta anlatacağım.

Rockchip Batch Tool – http://bit.ly/2LuIC3J

Rockchip Drivers – http://bit.ly/2V3jqWj

Sd Card Maker –http://bit.ly/2Lv7zMp

Update Sd Card Maker –http://bit.ly/2Cs5PRq

Rockchip hakkında

Rockchip, 2001 yılında kurulduğundan beri tablet ve PC, TV kutuları için SOC çözümleri sunuyor. Amlogic gibi ARM mimarisini kullanıyor. Asus, HP, Samsung, Toshiba gibi tablet üreticilerinin işlemci tedarikçisidir.

Rockchip, dünya çapında TOP50 Fabless Company IC Tedarikçilerden biri olmuştur. Şirket, Google ve Microsoft ile işbirliği kurmuştur. Ayrıca Intel, 27 Mayıs 2014’te giriş seviyesi tabletler için Intel mimarisini benimsemek için Rockchip ile bir anlaşma yapmıştır.