Android veya iOS telefonunuz ne olursa olsun ekranı kırılsa da bozulsa da verilerinizi kurtarabilirsiniz. Bunun için bir çok yazılım mevcut. Ama ekranı kırık veya bozuk olan cihazlar için sadece tek bir yazılım var. O da Wondershare Dr.Fone for Android. Uygulama paralı ama bazı sürümlerinin kırılmış versiyonları internette mevcut.

Yazılımı buradan indirebilirsiniz.

Yazılımı verdiğim linkten indirdikten sonra basit bir şekilde kurulumu yapıyoruz. Telefonu bilgisayara bağlayıp programı açıyoruz. Daha sonra programdan Data Extraction (broken devices) seçiyoruz. Bu aşamadan sonra size telefonunuzla ilgili bilgiler soruyor. Onları ayarladıktan sonra yazılımın yönlendirdiği şekilde telefonunuzun tuşlarına basıyorsunuz. Otomatik olarak telefon algılanıyor ve işlem başlıyor. İşlem verilerinizin boyutuna göre uzun ya da kısa olabiliyor. Genellikle 5 dakika ile 1-2 saat arasında değişiyor. Bu süre zarfında kesinlikle telefonunuza dokunmamanız gerekiyor.

Önemli olan telefonun içinde sizin için vazgeçilmez veriler neler onu belirlemeniz. Yazılım size neyi kurtarmak istediğinizi sorduğu zaman ona göre seçin yapın. Örneğin kişiler önemli olabilir veya fotoğraflar veya videolar. Seçiminize göre işlemin süresi de değişir. Genel olarak yazılım tüm dosyaları kurtarıyor. Kurtarmama şansı yok. Kaç telefon denediysem hepsini kurtardım.

Aynı programın iOS versiyonu da mevcut. İphonelarda da bu uygulamayı kullanabilirsiniz. Uygulamayla ilgili kafanıza takılan herhangi bir şey olursa yorum olarak yazarsanız yardımcı olmaya çalışırım.

Ayrıca videomuzdan kısa anlatımı da izleyerek sorununuzu çözmeye çalışabilirsiniz.