Öncelikle Ultimate Team’i hiç bilmeyenler için kısaca bahsedeyim. Fifa serisinin online ve bağımlılık yaratan bir modu. EA Sports’a asıl parayı kazandıran mod olduğu için bunun üzerinde çok duruluyor.

Ultimate Team’de kendi takımınızı tamamen kendiniz oluşturuyorsunuz. Kulüp logosu, forması, stadyum ve top gibi her şeyi kendinize göre belirliyorsunuz. Futbolcuları transfer edebiliyorsunuz ya da paketler açarak oyuncu alabiliyorsunuz.

Takım oluştururken en çok dikkat etmeniz gereken takım kimyası. Takım kimyası düşük olursa oyuncularınız ne kadar iyi olursa olsun takım iyi oynamıyor. Saçma saçma hareketler yapıp sinir katsayınızı bir hayli yükseltiyorlar. Bunun için takım kimyası çok önemli ve bunu yüksek tutmak için ya aynı ligde oynayan oyunculardan bir kadro kuracaksınız ya da aynı ülke vatandaşı oyunculardan bir kadro kuracaksınız.

Buraya kadar her şey tamam. Kadro oluştururken en az 2 tane kadro oluşturmaya dikkat edin. 4-6 kadro da kurabilirsiniz ama gereksiz. Oynadıkça fazla kadronun gereksiz olduğunu zaten anlıyorsunuz.

2 kadro oluşturmaya karar verdiniz. Aynı ligden oyuncularla kadro kuralım. Bu sene bence en iyi kadroyu oluşturabileceğiniz ligler İngiltere Premier Ligi ve Fransa Ligue 1. Bu liglerden en iyi oyuncuları bulmak için FUTHEAD sitesinden faydalanabilirsiniz. Videodan detaylı olarak görebilirsiniz. 2 kadro kurmamızın sebebi 1 takım oynarken diğer takım oyuncularını yedek ve reserve kadrosuna alarak dinlendirebiliyorsunuz. Yoksa Fitness kartlarına para ödemekten oyuncu alamazsınız.

İyi oyuncuları alabilmek öyle düşündüğünüz kadar basit değil. Bu yüzden bol bol paket açmanız gerekiyor. Bu paketlerden çoğu fos çıksa da mutlaka iyi bir futbolcuya denk geleceksiniz. Mesela ben bu sene Suarez‘e denk geldim. Parayla almaya kalksam 500-600 bin civarı. Yani imkansız gibi bir şey.

Paket elde etmek için de Squad Battles maçlarını mutlaka yapın ve her haftayı en az Altın 3 derecesinde bitirin. Ayrıca Squad Building Challenges’leri mümkün olduğunda yapmaya çalışın. Oradan da bir hayli fazla paket geliyor. Bunları yaptıktan sonra gerisi tamamen şansınıza kalmış bir durum.