Her ay mutlaka arkadaşlarımdan birine bu konuyu anlatmak zorunda kalıyorum. Bari yazıya dökeyim de herkes faydalansın diye düşündüm ve bu yazıyı yazmaya karar verdim.

Öncelikle bilmeyenler için IPTV nedir? Yurt dışında uzun yıllardır kullanılan bir sistem. İnternet üzerinden televizyon izleme sistemi. Ülkemizde Tivibu ve Turkcell TV+ bu sistemi kullanıyor. Bir de yasal olmayan yurt dışı kaynaklı IPTV‘ler var. Bunlar da ülkemizde oldukça fazla kullanılıyor. Bu sistem sayesinde istediğiniz yerde internet üzerinden televizyon izleyebiliyorsunuz. Tablette, akıllı telefonda, akıllı televizyonda, bilgisayarda, akıllı uydu alıcılarda.

Android

Android için bir çok IPTV programı var fakat bunlardan en iyisi ve en kullanışlı olanı GSE Smart IPTV. Buradan uygulamayı indirebilirsiniz. Gayet sade, anlaşılır ve kullanımı kolay.

1-)

2-)

3-)

 

4-)

iOS

iOS için GSE Smart IPTV kullanabilirsiniz ve aynı yöntemle kurulumunu yapabilirsiniz. iOS için GSE Smart IPTV uygulamasını buradan indirebilirsiniz. Ama iOS’da daha iyi bir uygulama mevut. Cloud Stream adlı uygulamayı buradan indirebilirsiniz.

Farklı uygulamalar da kullanabilirsiniz fakat en iyilerini sizinle paylaştım. Bunlarda sorun yaşamazsınız. Kullanımları kolay. Arayüzleri anlaşılır.

Bilgisayarda ise VLC Media Player en kullanışlı olan program. VLC Media Player yükleyip, Dosya kısmından ağ akışı aç butonuna tıklayıp size verilen URL’yi yapıştırıp kanallara ulaşabiliyorsunuz.

Akıllı TV’ler için ise MKIPTV kullanabilirsiniz. Bu uygulama hakkında daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz. Uygulama sanırım Türk arkadaşların geliştirdiği bir uygulama. Uygulamayı kullanabilmek için en az 10 liralık bir bağış yapmanız gerekiyor. Ama o verdiğiniz 10 liranın fazlasını size veriyorlar emin olabilirsiniz.

Takıldığınız bir yer olursa yorum kısmından sorabilirsiniz.