Küçük ekrandan vazgeçemeyenler için Apple yeni bir model piyasaya süreceğisöyleniyordu. An itibariyle Apple yeni cihazlarını tanıttı. iPad’e girmiyorum ama iPhone SE hakkında bilgi vermek istiyorum.

Öncelikle tasarım iPhone 5S ile aynı ama ekranı 4 inç, özellikleri ise iPhone 6S ile aynı. 3D Touch maalesef yok. Amerika fiyatı 16 Gb için 399 dolar olarak açıklandı.

4 renk ile geliyor. Uzay grisi, gümüş, altın, roze altın.

iPhone 6 ve iPhone 6S karışımı özellikler mevcut. A9 çipseti ve M9 hareket işlemcisine yer verilmiş. NFC ile ApplePay desteği sağlıyor. Maalesef hala Türkiye’de bu sistem kullanılmıyor.

image

12 MP arka, 5 MP ön kameraya sahip. iPhone 6 ve 6S ile aynı fotoğrafları çekebilirsiniz.

Ayrıca bugünden itibaren iOS 9.3 de indirmeye sunulacak.

Etkinlikte iPhone SE’den başka daha küçük ekran boyutlu iPad Pro ve Apple Watch’un yeni kayışları tanıtıldı.

iPhone SE Türkiye’de 1999 TL’ye Nisan ayının başında satışa çıkacak. Küçük ekran ve iyi performanslı bir telefon isteyenler için güzel fiyat. Çünkü alternatifi yok. Küçük ekranlı bu kadar performanslı bir telefon yok.

Apple bu modelden de yüksek satış miktarları bekliyor. Bence Türkiye satışı beklenilen kadar olmayacaktır. Çünkü Türkiye’de genelde gösteriş için telefon alındığı için ve bu telefonda eski iPhone modellerine benzediği için gösteriş meraklıları bu modelden uzak duracaktır.

Hepimize hayırlı olsun iPhone 5S görünümlü, iPhone 6s özellikli yeni iPhone SE’miz.