Tivo indirime girdikten sonra etrafımda ve sosyal medyada sürekli bu soru soruluyor. Tivo cihazı mi box ve mi stickten iyi mi? Kesinlikle ikisinden de iyi. Hem fiyat olarak hem performans olarak.

Şu anda Amazon.com üzerinden 2 adet satın aldığınızda kargo ve vergiler dahil 88 dolara alabiliyorsunuz. Tanesi 44 dolar gibi bir fiyata geliyor. Doları 9 liradan hesaplarsak 400 lira civarına denk geliyor. Mi stick şu an 300 liraya satılırken mi box kampanyalı 500 liraya satılıyor. 400 liraya daha iyi bir cihaz almak varken niye daha fazla vereceksiniz?

Özellikleri karşılaştıracak olursak mi stick ve tivo streamde S905y2 işlemci yer alırken mi box s cihazında S905x işlemci yer alıyor. Mi box s ve tivo stream cihazında 2 gb ram yer alırken mi stick cihazında 1 gb ram yer alıyor. Depolama hepsinde 8 gb. S905y2 işlemcisi s905x2 nin daha küçük boyutlusu, bir de daha az güç tüketen versiyonu.

Tvboxlarda 1 gb ram artık tamamen yetersiz kalıyor. En basit bir işlemde bile 1 gb az kalıyor. Tvboxlarda en az 2 gb ram olması gerekli. Bu yüzden mi stick başlangıç cihazı olmaktan öteye gidemez. Ama işinizi görüyorsa 300 liraya alınabilir. 100 lira daha fazla verip hem otg desteği olan, hem kumandası daha iyi olan bir cihaz alabileceğinizi de unutmayın.

Şimdi sizleri karşılaştırma videosuyla baş başa bırakıyorum. Aklınıza takılan bir soru olursa YouTube veya buradan yorum olarak yazabilirsiniz. Hepinize iyi seyirler.