Mecool yine piyasayı değiştirecek bir cihazla karşımıza çıktı. Mecool Now adını verdikleri seri ile Mecool KA2 cihazını piyasaya sürdüler. Bu cihazın diğer cihazlara göre en büyük farkı kamerası olması. Kamerası olması dışında hoparlör ve mikrofonu da mevcut.

Cihazda bunların yanında Amlogic’in son şaheseri S905x4 işlemciye 2 gb ram ve 16 gb depolama eşlik ediyor. S905x4 işlemcisi ile tabi ki AV1 kodeği de destekliyor. Cihazın altında tv üstüne koyabilmek için ayaklar ve tripod girişi mevcut. Cihazı test ettiğimde dışarıdan apk yüklenmesinin kapalı olduğunu gördüm. Araştırdığımda Mecool’un bunu güvenlik önlemi için yaptığını öğrendim. Cihazda kamera ve mikrofon olduğu için gizlilik önemli tabi ki. Kimse görüntüsünün ve sesinin izinsiz kullanılmasını istemez. Bu yüzden sadece Google PlayStore üzerinden yüklemelere izin veriyor. İleride bunu kişisel tercihe bırakabilirler diye düşünüyorum ama şimdilik bu şekilde.

Zoom ve Google Duo yüklü olarak geliyor. Normalde bu cihazda Netflix 1080p çalışıyor fakat yüklü gelmiyor. Modifiyeli şekilde yüklendiği için ve apk yüklenmesi de yasak olduğu için nasıl olacak o konuda bir fikrim yok. Ama Mecool ile görüşüyorum bu konuda. Muhtemelen bu apk kilidi ileride kaldırılacaktır.

Cihaz multimedya konusunda en ufak bir probleme sahip değil ve tasarım olarak gerçekten çok beğendim. Keşke fiyatı biraz daha uygun olsaydı. Dolar kurumuzdan dolayı fiyat yüksek geliyor bizlere.

Genel anlamda baktığımızda gerçekten çok güzel bir cihaz üretilmiş ve gerçekten çok güzel düşünülmüş. Ben merakla inceledim ve çok çok beğendim.

Satın almak için buraya tıklayıp, BGe17695 bu kodu kullanarak indirimli satın alabilirsiniz.

İnceleme videosu ile sizleri baş başa bırakıyorum.