Daha önce Techstorm i96 Pro’yu incelemiştim. Hepsiburada’nın çok satanlar listesinde sürekli Techstorm cihazlarını görünce, sizlerden de sorular gelince ilk olarak Allwinner işlemcili cihazı incelemiştim. Bu sefer elimde i96 Prime modeli var. Bu modeli diğerinden ayıran en büyük özellik işlemcisi.

Techstorm i96 prime modelinde Amlogic S905x3 işlemcisine 4 gb ram ve 64 gb depolama eşlik ediyor. Klasik S905x3 performansını bu cihazda da görüyoruz. Cihazda i96 proda kullanılan arayüz kullanılmış. iki cihazda da aynı arayüz mevcut. Cihaz rootlu geliyor ve root açma kapama seçeneği yok. Android 9 sürümüyle gelen cihazda, mobil rom kullanılmış. Bu yüzden Android tv uygulamaları cihaz için uygun olmayabiliyor. Mesela Bein connect’in tv uygulaması çalışmazken, mobil uygulaması sorunsuz bir biçimde çalışıyor. Netflix 480p çözünürlük desteklerken mobil uyumlu uygulama kullanıldığı için kumandayla kontrol etmek zor. Air mouse gerekiyor.

Cihazda multimedya konusunda en ufak bir problem yaşamazsınız. Oyun konusunda da ufak oyunlar gayet rahat çalışırken, Pubg Mobile gibi ağır oyunlar düşük çözünürlükte ve ufak tefek frame kayıplarıyla çalışıyor. Cihazda root olduğu için Panda Gamepad rahatlıkla kuruluyor ve PUBG Mobile’ı gamepad ile oynayabiliyorsunuz.

Cihazda hava deliği yok, hava deliği görünümlü tasarım var. Bu yüzden ısınma problemleri ilerleyen zamanlarda olabilir. Isınma sorunu yaşamamak için daha çok multimedya amaçlı kullanmalısınız.

Cihazın Özellikleri

İşletim Sistemi: Android 9.0

İşlemci Amlogic S905X3 64-bit Quad Core ARM Cortex A55 CPU @ G31 MP2 GPU işlemci

Ram: 4 GB

Depolama: 64 GB

Kablosuz: 10/100/1000M Ethernet, 802.11/b/g/n/ac 2.4G – 5G WiFi; Bluetooth 4.x

Paket İçeriği: 1*i96 Prime Android TV Box, 1*Uzaktan Kumanda, 1*Güç Kablosu, 1*HDMI Bağlantı Kablosu