Tv box kullanın ya da kullanmayın hepimizin ortak sorunu wi-fi çekiminin zayıf olması ya da hiç çekmemesi. Özellikle kalitesiz bir modeminiz varsa wifi konusunda çok sıkıntı yaşayabilirsiniz. Özellikle 5 ghz kanalı yoksa zaten ayrı bir sorun. Fakat hepiniz modem değiştirmek zorunda değilsiniz. Modem yerine Keenetic Extra gibi router da alabilirsiniz. Farklı bir model de olur tabi.

Ben daha önce de Keenetic Extra Dsl modelini incelemiştim. Bu sefer router modeli olan Keenetic Extra’yı inceledim. Kurulumu oldukça basit. Hem uygulamasından, hem bilgisayardan hem de benim gösterdiğim gibi telefon üzerinden kurabilirsiniz. Ayrıca cihazın 3 fonksiyonu var. Adaptör, menzil genişletici ve access point olarak kullanabiliyorsunuz. Hepsinde de görevini fazlasıyla yapıyor. Ayrıca evde Keenetic modeminiz varsa Wifi mesh özelliğini kullanarak hızlıca sisteminize ekleme şansınız var.

Hız testlerine baktığımız zaman, evimde en kötü wifi sinyali aldığım noktada 2,5 katına yakın bir yüksek hız almaya başladım. Gayet yeterli ve memnun edici bir hız. Redmi AC1200 router cihazı da elimde var. Bundan sonra onun da kurulum ve inceleme videosu gelecek. İkisini de karşılaştırıp görüşümü sizlerle paylaşırım.

Ayrıca Keenetic modemler konusunda yardımını esirgemeyen, adeta Keenetic personeli gibi çalışan Telegram dostum Kemal Yerebakan’a tüm desteklerinden dolayı teşekkür ederim.

Şimdi sizleri video ile baş başa bırakıyorum. İyi seyirler. Aklınıza bir soru gelirse yorum kısmından sorabilirsiniz.