Merhaba arkadaşlar. Tvbox cihazlarına ek olarak artık bilgisayar, akıllı ev cihazları ve ilgimi çeken tüm elektronik cihazlar hakkında video çekmeye başladım. Akıllı kameralarla ilgili daha önce 2 cihaz videosu çekmiştim. Özellikle bebeği ve çocuğu olanların ilgisini çeken bu kameralarla ilgili daha detaylı bir video çekmek istedim. Öncelikle sizi şu konuda uyarayım böyle bir kamera alacaksanız, markasız veya ne olduğu belli olmayan markaların cihazlarını almayın. Bilindik markaların cihazlarını almaya dikkat edin. Diğer türlü bu cihazlardan verim alamazsınız.

Benim elimde şu an 4 adet kamera mevcut. Bunlar 360, Yi ve 2 adet Xiaomi markalarına ait. Tasarım olarak baktığımızda hepsi birbirinden şık tasarlanmış cihazlar. Xiaomi Home Security ile 360 Pan Tilt D806 kamera tasarım olarak birbirilerine çok benzeyen modeller. Bu ikisini birbirinden ayıran özellikleri mevcut. Xiaomi Dafang biraz daha kaba ve sesli çalışan bir model. Yi Home kamerasında dönme özelliği olmadığı için daha ince ve şık bir tasarımı mevcut.

Xiaomi kameralar Mi Home, Yi kameralar Yi home, 360 kameralar 360camera uygulamasıyla kurulup kullanılıyor. Kurulumlar hepsinde aynı şekilde yapılıyor. Önce uygulamaları kurup, uygulamalardan kendimize hesap açıyoruz. Daha sonra aygıt ekle diyoruz. Aygıt ekle dedikten sonra cihazları reset tuşuyla kurulum moduna alıyoruz. Kurulum moduna alınca uygulamalar kamerayı görüyor. Wifi 2.4 ghz kablosuz ağınıza giriş yapıyorsunuz. Daha sonra uygulamalar cihazlarla QR kod ile ya da ses ile iletişime geçiyor ve bağlantı sağlanıyor. İşlem bu kadar basit. Dafang bazen eşleşmiyor. Bunu çözmek için de hesabınızın ülkesini Çin olarak seçmeniz gerekiyor.

Şunu belirteyim bu fotoğraf makinesi ya da özel anılarınızı çekeceğiniz kameralar değil. Bunların lens kalitesi tabi ki iyi olsun istersiniz ama bir fotoğraf makinesi kalitesi beklemeyin. Bu bakış açısıyla bakarsanız tüm incelediğim kameraların görüntü kalitesi gayet yeterli. Görüntü açıları da gayet iyi. Zaten Yi kamera hariç hepsinde dönme yeteneği mevcut. Kameralara micro sd kart takarak sürekli kayıt yapabiliyorsunuz. Kart doldukça eskiden yeniye doğru görüntüler siliniyor.

Ben uzun zamandır oğlumu takip etmek için Dafang  modelini kullanıyordum. Özellikle uykudan uyanınca anında görmek için ya da uyandıktan sonra ne yaptığını izlemek için kullanıyordum. Bu sayede oğlumuz uyurken aklımız onda kalmadan istediğimiz işi yapabiliyorduk. Gerçekten çok faydalı cihazlar bunlar.

Satın alma linkleri

360 kamera – Temizer40 indirim koduyla 40 lira indirimli satın alabilirsiniz.

Xiaomi Smart kamera

Xiaomi Dafang kamera 

Yi kamera

360 D806 Avantajları

Sessiz çalışması (en sessizi)

Uyku modu

Fiyatı

Uygulama hızı

Kablo gizliliği

Xiaomi 360 Avantajları

Sessiz çalışması

Global Mi Home Desteği

Yi Kamera Avantajları

Küçük olması

Fiyatı

Uygulama hızı

Xiaomi Da Fang Avantajları

Arkasında usb girişi olması

Tripod girişi olması

 

Cihazların görüntü kalitelerini, ekstra özelliklerini, ayarlarını ve tüm detayları videodan izleyebilirsiniz.

Hepinize iyi seyirler