Daha önce bu konuda parça parça bilgiler vermiştim ama bu sefer tek bir yazı ve video altında birleştirdim. Bir çok emulatör uygulaması mevcut fakat sizler için en iyileri bir araya topladım.

Her emülatörün kendine göre artı ve eksi yönleri mevcut. Ayrıca her platformun kendine özgü emülatörleri var fakat benim tanıtacağım emülatörler birden fazla platformu desteklediği için tek tek emülatör aramanıza gerek kalmayacak.

Bu emülatörler her cihazda çalışır. Mi box, fire stick, nvidia shield, Çin işi boxlar. Tek fark performans tabi ki. Emülatörler bazı platformlarda yüksek işlemci ve ram istediği için kasmalar meydana gelebiliyor. Emulatorlerde en iyi performansı veren cihazlar nvidia shield ve amazon cube. Ayrıca s922 işlemciye sahip cihazlar.

Şimdi gelelim bu EMULATÖRLERE. Retroarch, Happy chick ve Dolphin. Bunları tek tek sizlere göstereceğim. Dolphin tvboxlarda biraz sıkıntılı çalıştığı için ona videoda yer vermeyeceğim ama siz kendiniz deneyebilirsiniz. Mobil romlu cihazlarda sorunsuz çalışıyor.

Retroarch kullanımı bir hayli zor bir uygulama. Bu yüzden bunu yüzeysel anlatacağım. Şöyle ki bu uygulama ile istediğiniz platformun core versiyonunu indiriyorsunuz. Bu platforma ait oyunları indiriyorsunuz. 2-3 iş yapıp öyle kullanabiliyorsunuz. Videoda detayı göreceksiniz. Bunu tercih edeceğinizi pek sanmıyorum.

Gelelim benim favorime. Happy Chick. Gerçekten bu uygulama için çok uğraşılmış. Uygulamayı açar açmaz bunu hissedebiliyorsunuz. Kullanımı çok kolay. Tek yapmanız gereken gamepadi bağlamak ve mağazadan oyun seçmek. Daha sonra istediğiniz gibi oyun oynayabiliyorsunuz. Tüm detaylar aşağıdaki videoda. 

 

Download linklerine aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Depo