Evdekal kuralına uymaya ve bu sırada son gaz çalışmaya devam ediyoruz. Zorunlu olmadıkça evden çıkmıyoruz, tüm gerekli işlerimizi internet üzerinden hallediyoruz.

Çocuklarımız da bu süreçte Eba kullanıyorlar ve TRT Eba kanallarından faydalanmak istiyorlar. Aslında çocuklarımıza verilen bir tatil değil sadece evden eğitime devam kararı. Bunu unutmuyoruz. Tatil için kısa bir süre daha kaldı.

Peki bu Eba uygulamasına ve TRT Eba kanallarına tvbox üzerinden erişim mümkün mü? Bu konuda son zamanlarda çok soru gelmeye başladı. İkisi de mümkün. Eba uygulaması tvboxlara kurulabiliyor. Ayrıca TRT Eba kanalının mevcut olduğu ücretli ve ücretsiz platformlar mevcut.

Eba uygulaması herhangi bir ek uygulamaya gerek kalmadan tvboxlar ile uyumlu bir şekilde çalışıyor. Video konusunda Eba kaynaklı bir problem mevcut şu an. O da yakın zamanda düzeltilecektir. Trt Eba kanallarına gelecek olursak Tv+ uygulamanız varsa kanallara uygulamayı açar açmaz erişebilirsiniz. 3 kanalda listenin en başına eklenmiş. Tv+ üyeliğiniz yoksa ücretsiz bu hizmeti veren connect play ve global canlı TV uygulamaları mevcut. Bu uygulamalara apk depomuzdan ulaşabilirsiniz.

Connect play uygulamasını açınca liste 3ü seçerek bu kanallara ulaşabilirsiniz. Ayrıca connect play uygulamasında canlı yayını 24 saat geri alma özelliği de mevcut. Bu sayede çocuklarımız anlayamadığı yerleri tekrar izleme şansına sahipler.

Global canlı TV uygulamasını açınca da alt taraftaki 3 çizgiye basıp Ulusal Kanallar kategorisini seçerek TRT Eba kanallarına ulaşabilirsiniz.

Uygulamaların yapımcılarına şu zor günlerde ne kadar teşekkür etsek az kalır. Konuyla ilgili detaylı anlatımı ve incelemeyi aşağıdaki videomdan izleyebilirsiniz. Hepinize iyi seyirler. Sağlıklı günler dilerim.