Odroid’in ne olduğunu yakın zamanda Telegram grubumuz sayesinde öğrendim. Özellikle Alpay abi bu konuda hepimizi oldukça fazla bilgilendirdi. Kendisine burdan da çok teşekkür ederim.

Odroid bir SBC yani single board computer yani tek kartlı bilgisayar olarak geçiyor. Odroid’in farklı farklı sürümleri mevcut. Benim incelediğim model son çıkan N2 modeli. Bu modelde s922 işlemci ve istediğinize göre bu işlemciye 2 GB veya 4 GB ram eşlik ediyor. Aynı şekilde istediğinize bağlı olarak 16, 32 veya 64 gb depolama eklenebiliyor.

Cihazda 4 adet usb 3.0 ve micro sd kart girişi yer alıyor. Cihazın en önemli özelliği multiboot desteklemesi. Bu sayede cihaza mobil android rom, atv rom, linux işletim sistemi ve coreelec aynı anda kurabiliyorsunuz. Başlangıçta hangisini seçerseniz o işletim sistemi açılıyor. Hepsi de işlemcinin yüksek performansı sayesinde oldukça stabil bir şekilde çalışıyor.

İşletim sistemlerini kurmak zor değil. Öncelikle uyumlu işletim sistemini cihazın forumundan bulup indiriyorsunuz ve rufus programı ile usb belleğe ya da micro sd karta yazdırıp cihaza bağlıyorsunuz. Bu kadar basit.

Cihazı incelemem için bana gönderen Şükrü abiye de teşekkürlerimi sunuyorum. Cihazı test ederken bir kaç işletim sistemi yükledim. Kısa kısa videoda gösterdim. Pubg Mobile performansı gerçekten inanılmaz iyi. Panda sayesinde de klavye mouse kullanabiliyorsunuz. Aynı şekilde Tincore keymapper da kullanabilirsiniz.

Pubg Mobile çok iyi performans gösterdiği için diğer oyunları düşünmenize gerek yok. Geri kalan tüm Android oyunlarda da çok iyi performans gösterecektir. Multimedya konusunda da en ufak sorun yok. Coreelec sayesinde Netflix’i de yüksek çözünürlükte izleyebilirsiniz.

Cihazla ilgili aklınıza takılan bir şey olursa Telegram grubumuz http://t.me/Androidboxdestek aracılığıyla bizlere ulaşabilirsiniz.