Keenetic firması 2010 yılında kuruldu ve 2018 yılı Kasım ayında Türkiye’de satışlara başladı. Ülkemizde Keenetic firmasının başında eski Zyxel Türkiye Genel Müdürü Vefa Tarhan yer alıyor. Bu da ülkemizde yeni bir marka olan Keenetic’e daha olumlu bir şekilde yaklaşmamızı sağlıyor.

Mi Box S cihaz almam ile birlikte modem arayışı içine girmiştim. Mi Box S modem seçtiği için kullandığım modemle tam verim alamadım. 63 Mbit internetim olmasına rağmen hem 5 ghz olmaması hem de performansı düşük olmasından dolayı 2-5 Mbit arasında hız aldım. Bu da Mi Box S’i neredeyse kullanamamak anlamına geliyordu.

Keenetic modemi buradan satın alabilirsiniz.

Öncelikle Vodafone H300s modem aldım, Mi Box S hız problemim çözüldü fakat çekim gücü konusunda sorunlar yaşadım. Keenetic Extra DSL öncelikle tasarım olarak ilgimi çekti. 4 anten, 5 ghz wifi, usb girişi ve mobil uygulama diğer ilgimi çeken sebepler. Keenetic modemin kurulumunu ve detaylı incelemesini videodan izleyebilirsiniz.

Gelelim Mi box ve diğer Android tv boxlar için kendi bulutumuzu nasıl oluşturacağımıza. Öncelikle USB girişi olan bir modeminiz olması gerekiyor. Bu modemin usb girişine harddiskimizi ya da flash belleğimizi bağlıyoruz. Daha sonra modeminizin arayüzüne giriyorsunuz. Genelde 192.168.1.1 veya 192.168.2.1 olur. Arayüze girdikten sonra USB ile ilgili olan bölümü bulun ve FTP özelliğini aktif edin. FTP özelliğini aktif ettikten sonra kullanıcı, parola ve port gibi ayarları yapın. Bu işlem bittikten sonra geriye sadece Android TV Boxımızdan FTP sürücümüze bağlanmak kaldı.

Bunun içinde cihazınıza herhangi FTP destekli dosya yöneticisi yükleyin. Ben File Commander tercih ediyorum. File Commander’a göre anlatıma devam edeceğim. File Commander açıldıktan sonra üst soldaki 3 çizgi tıklanılarak menü açılır. Menüden FTP seçilir. FTP sayfası açıldıktan sonra sağ üstten + tuşuna basılır ve gerekli FTP bilgileri girilir. İşlem tamam.

Bulut sisteminiz özellikle USB girişi olmayan cihazlarınız için size çok yardımcı olacak.