Bu bir tvbox değil, bu bir medya kutusu da değil, bu bir oyun konsolu alternatifi. Bu zamana kadar nerelerdeydin diyerek cihazı anlatmaya başlıyorum. Cihaz gerçekten tek kelimeyle mükemmel. Kusursuz. Bir akıllı cihazda ne arıyorsanız hepsini bu cihazda bulabilirsiniz.

Sıradan bir tvboxda neler yapabiliyorsanız hepsini fazlasıyla yapıyor. Ekstrası Geforce Now özelliği sayesinde Nvidia’nın serverlarına bağlanarak istediğiniz pc oyununu Steam üzerinden oynayabiliyorsunuz. Geforce Now ilk çıktığı zaman bu kadar stabil değilmiş. Online oyunlarda gecikme hissedilir derecede olduğu için pek tat vermiyormuş ama biz video testinde 30 mbit internet ile gayet akıcı bir biçimde online Pubg oynadık. Bu özellik diğer cihazlara gelir mi? Gelir tabi ki. Geforce Now şu an beta aşamasında. Beta aşaması geçildikten sonra Apple TV’lerde bile görebiliriz ücreti mukabilinde. Nvidia kendi cihazını kullananlardan para almaz diye düşünüyorum.

Bildiğim kadarıyla Nvidia’nın şu anlaşmalı olduğu iki oyun firması var. Birisi Steam, diğer Uplay. Bu ağı da genişletirse çok daha güzel olacaktır. Daha beta aşaması olduğu için eleştirmenin anlamı yok. Tam sürüme geçtikten sonra ufak tefek sorunlar da ortadan kalkacaktır.

Cihazın teknik özelliklerinden bahsedeyim;

  • Tegra X1 İşlemci
  • 3 gb ram
  • 16 gb depolama
  • Gigabit ethernet
  • Bluetooth 4.1
  • Wi-fi 2.4 ghz & 5 ghz
  • 2 usb 3.0 slot

Artıları ve eksilerinden bahsedecek olursak. Eksi olarak gördüğüm bir şey yok. Artıları ise bir hayli fazla. Ama tabi ki en belirgin artısı Geforce Now. Bu cihazı diğerlerine göre üstün kılan bir çok özellik var. Bunları kimse umursamayabilir. Hatta normal kullanımda bunları hissetmeyebilir. Geforce Now en belirgin ayrışma özelliği. 

Önerir miyim? Kesinlikle öneririm cihazı. Fiyatı 1000 lira civarı ikinci el bulabilirseniz hiç kaçırmayın. Amazon.com’dan vergiler dahil 1480 gibi bir fiyata da sıfır olarak satın alabilirsiniz.