Sigara bırakmak isteyenler elektronik sigaralara yönelmeye başlayınca Philip Morris tabi ki boş durmadı ve iQOS sigarasını satışa çıkardı. Şu an için Türkiye’de satışı yok ama yakın zamanda Türkiye’de de satışı başlayacak. Özellikle buharlı elektronik sigaraları kullanmaya başlayanlar, sigarayı bırakmaya başlayınca böyle bir cihaz Philip Morris için şart olmuştu.

Sigaraya hiç başlamamış biriyseniz bu tür ürünlere hiç bulaşmayın. Eğer sigara kullanıyorsanız ve sigarayı bırakmak gibi bir niyetiniz varsa o zaman elektronik sigaralara yönelebilirsiniz. Bazıları bu tür ürünleri nargile içer gibi düşünüp kullanmaya başlıyor fakat alışkanlık oluyor. Bundan dolayı eğer sigara alışkanlığınız yoksa bu tür ürünlere KESİNLİKLE bulaşmayınız.

Elektronik sigaralar hakkında ne yazık ki bilimsel araştırmalar yeterli değil. Özellikle uzun kullanımda vereceği zararlarla ilgili hiç bir bilgi yok. Bu yüzden bu tür ürünleri yalnızca sigarayı bırakma amacıyla çok kısa süreli kullanmanızı öneririm. Sigarayı bırakıp bu tür ürünlere alışırsanız size hiç bir faydası olmaz.

IQOS sigarasını diğer elektronik sigaralardan ayıran bir çok etken var.

  • Likit yok, tütün kullanılıyor.
  • Dumanı yok denecek kadar az.
  • Kokusu yok denecek kadar az.
  • Maliyeti sigaraya göre daha ucuz.

IQOS alırsanız kullanmadan önce mutlaka ilk kullanım videolarını izleyin yoksa cihazın ömrü oldukça kısa olur. İlk ve genel kullanımda dikkat edilecek hususlar ve inceleme videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz. Hepinize iyi seyirler.