Çocukluğumuzun çizgi filmi Pokemon, saçma sapan bir sebep çocuk yüzünden yayından kaldırılmıştı. Hepimizin içine o kadar dert olmuş ki Pokemon Go oyunu daha Türkiye’de yayınlamadan indirmenin derdine düştük. Nitekim hepimiz indirdik de. Öncelikle nasıl indirileceği hakkında bilgi verdikten sonra oyunun oynanışı hakkında kısa bilgiler ve ipuçları vereceğim.

Öncelikle Android telefon kullanıyorsanız, Android sürümünüz 4.4 veya üstü olması gerekiyor. Eğer 4.4’ün altındaysa oyunu oynayamazsınız. Şu an Playstore’da olmadığı için apk indirmeniz gerekiyor. Ama her siteden apk indirilmez. İnternette bol bol virüslü apklar var. Aşağıdaki linkten Android için Pokemon Go indirip yükleyebilirsiniz. İndirmeden önce telefonunuz Ayarlar – Güvenlik bölümünden Bilinmeyen Kaynaklara izin vermeniz gerekiyor.

Pokemon Go Android

Iphone kullanıyorsanız kendinize bir Amerika ve Yeni Zellanda hesabı açmanız gerekiyor. Bunun içinde telefondan Ayarlar kısmına gelin. Itunes ve Appstore içine girin ve hesabınızdan çıkış yapın. Daha sonra AppStore’a girin. Herhangi bir uygulamayı indirmeye çalışın. Karşınıza çıkan ekranda Yeni Apple Kimliği yarat kısmına gelin ve ülke-bölge seçtikten sonra kimliğinizi yaratıp oyunu indirin. Aslında oldukça basit.

Mesela benim 2 adet hesabım var. Birisi ABD, diğeri Türkiye. Değişimli olarak kullanıyorum. Normalde Türkiye hesabımı kullanıyorum fakat böyle gerekli durumlarda da Amerika hesabıma geçip uygulamayı kurup tekrar Türkiye hesabına geçiyorum. Eğer herhangi bir yerde takılırsanız yorum olarak yazın. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.