Opera’nın eski CEO’su Jon Von Tetzchner, yeni web tarayıcısını duyurdu. Chromium tabanlı olan tarayıcının ismi Vivaldi. Opera tarayısının efsane zamanlarını bizlere hatırlatan Vivaldi, özellikle bir çok sekmeyle uğraşanlar için büyük kolaylıklar sağlıyor.

Vivaldi şu anda hala test sürecinde fakat bir hayli güzel. Bir süredir kullanıyorum ve herhangi bir çökme, vs. gibi sorunlarla karşılaşmadım. Biraz yavaş gibi fakat zamanla bu da düzelecektir.

Öne çıkan özelliklerine gelecek olursak;

1- Sekmeleri gruplayabiliyorsunuz.

vivaldigrup

2- Sekme çubuğunu konumlandırabiliyorsunuz.

Tüm tarayıcılarda üstte yer alan sekme çubuğunu istediğiniz yere taşıyabiliyorsunuz.

3- Çoklu Pencere

Belki de en güzel özelliği bu. Aynı pencereden 3-4 siteyi bir anda takip edebiliyorsunuz. Sekme sekme gezmenize gerek kalmıyor. Gerçekten oldukça kullanışlı bir özellik. Tercih sebebi sadece bu özellik bile olabilir.

Daha bir çok farklı ve güzel özelliği bulunan Vivaldi, diğer tarayıcıların yerine göz dikmiş görünüyor. Acaba kararlı sürümüyle bu yeri alabilecek mi?

Benim tarayıcı tercihimde her zaman Firefoox önceliklidir. Uzun yıllar boyunca Firefox kullandığım için bir türlü vazgeçemiyorum ama alternatif olarak Chorme kullanıyordum. Onun yerini Vivaldi aldı.

Videodan detaylı olarak Vivaldi tarayıcının özelliklerini öğrenebilirsiniz. Türkçe dil desteğine sahip olan Vivaldi tarayıcısını buradan indirebilirsiniz. İndirdikten sonra yorumlarınızla kullanmak isteyenlere katkıda bulunabilirsiniz. Tarayıcı daha çok geliştirilecek gibi görünüyor.

Ayrıca Vivaldi’nin Türkiye Topluluğu’na buradan ulaşabilirsiniz. Yenilikleri ve haberleri bu topluluktan öğrenebilirsiniz.