Babak Najafi’nin yönetmenlik koltuğunda oturduğu filmde Gerard Butler başrolde yer alıyor. Kod Adı Olympus filminin ikincisi.

Türkiye’de 4 Mart’ta vizyona giren filmde Gerard Butler,  Aaron Eckhart,  Morgan Freeman,  Alon Aboutboul,  Melissa Leo yer alıyor. Aksiyon severler için kaçırılmaması gereken bir film.

Senaryo ise Katrin Benedikt,  Creighton Rothenberger,  Christian Gudegast’a ait. Yapımcı Gerard Butler ve Boaz Davidson.

Konu

Büyük Britanya başkanı hiç beklenmedik şekilde ölür. Bütün dünya liderleri cenaze için Londra’ya gelir. Görülmemiş derecede güvenlik önlemi alınır. Buna rağmen teröristler 5 dünya liderini öldürür. Saldıraların arkasında FBI’ın aradığı bir terörist vardır. Asıl hedefi de Amerika başkanıdır. Mike Banning yani Gerard Butler başkanın yakın korumasıdır. Başkanı teröristlere vermeden onu kaçırmak zorundadır. Büyük bir kovalamaca başlar.

kod-adi-londra-1454661688Yorumum

Kod Adı Olympus’u izleyenler için bu film biraz ağır kalabilir. İlk film gerçekten çok iyiydi, bundan da aynı heyecanı bekliyorsunuz. Fakat film çok heyecanlı, aksiyon dolu olmasına rağmen ilk filmin tadını vermiyor.

Gerard Butler yine mükemmel oyunculuğunu konuşturmuş. Filmi soluksuz izliyorsunuz. Ama sonunu tahmin etmek hiç zor değil tabi ki. Büyük Amerika hiç kaybeder mi? Başkanını feda eder mi?

Filmin sonunda asıl terörist öldürülmesine rağmen, sanki gelecek filmde yine karşımıza çıkacak gibi geliyor bana.

Vizyondaki filmlere baktığımızda gidilebilecek en iyi filmlerden birisi. Ali Kundilli gibi bir filme gitmektense, buna gitmenizi tavsiye ederim.

Fragman