Movian, Kodi gibi bir medya oynatıcıdır. Fakat yapımcılar desteği kestiği için kullanımı çok azalmıştır. Yine de internetten video izleyenler ve ip tv kullananlar için güzel bir alternatiftir.

Movian’ı Tvbox, telefon, chrome, ps3, rasberry, mac os, linux gibi sistemlere yükleyebiliyorsunuz. Eğer yapımcı çalışmalarına devam etseydi Kodi’yle yarışan ve alternatif olan bir uygulamamız olurdu. Bu haliyle de kullanacağını düşündüğüm arkadaşlar var. Kurulum için öncelikle cihazınıza uygun apk dosyasını buradan veya buradan indirin. Uygulamayı kurun.

Uygulamada Türkçe dil desteği yok ama zaten kullanımı oldukça basit. Plugins kısmına girerek şu an kullanımda olan eklentileri indirebilirsiniz. Bazıları güncellenmediği için çalışmayabiliyor. Topluca eklentileri buradan indirebilirsiniz. Yüklemek için Tvboxın herhangi bir klasörüne atın, Movian arama kısmına mnt yazın ve çıkan dosyalardan istediğiniz eklentiyi seçip kurun.

Ayrıca opensubtitles eklenti desteği sayesinde açtığınız bir filmin altyazısını otomatik olarak bulma özelliği de var.

Rus yapımı bir uygulama olduğu için özellikle bolca Rusça eklenti mevcut. Ama kendinize göre eklentileri de deneyerek bulabilirsiniz. Ayrıca uygulamanın torrent desteği de mevcut. Rus yapımı olduğu için Kodi kadar meşhur olmasa da kullanılabilir seviyede.

Ben de sizler gibi uygulamayı yeni keşfettiğim için siz ne kadar biliyorsanız ben de o kadar biliyorum. Kullandıkça kurcaladıkça daha fazla özelliğini keşfedebiliriz. Siz de keşfettiğiniz özellikleri, beğendiğiniz eklentileri burada yorum kısmına yazarak bizlere yol gösterebilirsiniz.